Afvalracer Tessa: The Extraordinary

Het Live Event van De Afvalrace. Een jonge dame zit aan de andere kant van de tafel en net als de andere dames aan de tafel, heeft ze overgewicht.

Zo jong en al dit gewicht meedragen. Het doet me pijn in mijn hart. Ze vertelt me dat ze in het verleden veel heeft gesport. Handbal, Football. Totdat ze door haar toenmalige coach op de bank werd gezet en gehouden.

Langzaam komt haar verhaal los. Ze wil afvallen, omdat ze een borstverkleining nodig heeft. Ze weet exact hoeveel ze kwijt moet zijn om überhaupt in aanmerking te komen voor zo’n operatie. Het zal zorgen dat ze minder rugklachten heeft en zoals ze zelf zegt: “ze hangen in de weg”. Deze prachtige dame heeft onze hulp heel hard nodig!

De volgende avond belt ze me op. Ze had de hele avond na het event gehuild. Ze was die dag de hele dag druk geweest. Later hoor ik dat ze moest huilen omdat ze wist dat ze eindelijk de oplossing had gevonden die wél voor haar werkt. Ze had op alle mogelijke manieren geld bij elkaar geschraapt om mee te doen aan het programma.

Elke week trainden wij minimaal 2 keer, hadden we pittige coachings- sessies, bespraken we haar voeding, lachten en huilden. Haar moeder en trouwste fan van Tessa had ik een dag aan de lijn. Ze was zo blij dat Tessa weer blij was, dat ze er weer zin in had en hoe goed ze bezig was met het programma. En oh wat een verschil al in de kilo’s!

Toen ze ergens in december werd aangereden en ze haar heup kneusde, kon ze alleen liggen en pijnstillers nemen. Toch zette ze door in het gevecht tegen de kilo’s. Ze lette nog steeds op haar voeding en deed wat mogelijk is.

Toen ze eenmaal weer kon trainen, kwam ze bijna 4 keer per week in de gym en de kilo’s vlogen eraf. De volgende uitdaging was om voldoende slaap te krijgen. Ze deed geen oog meer dicht. Slapen is ook onderdeel van het afvallen. Want met voldoende rust, herstelt je lichaam. Ook hiervan herstelde ze en toen ze weer lekker kon slapen, zag je ook de weegschaal direct weer lager staan.

Ondertussen leerde ze voor zichzelf opkomen. Ze liet zich niet leven door anderen maar pakte zelf de leiding. Ze ging daarbij duidelijk buiten haar comfortzone. Ze kreeg door dat ze daardoor veel beter in haar vel kwam te zitten en zag ook in zag hoeveel kracht ze eigenlijk had.

Tessa had een doel, heeft een doel. Committe zichzelf eraan en deed wat er nodig was. Ze haalde haar “tussen doelen”, leerde weer goed te bewegen, werd zelfverzekerder. Het was een feest om haar te begeleiden en eigenlijk om te zien hoe ze volwassen werd. Niet meer die dame die op de reserve bank zat. Nee, Tessa, The Extraordinary.

Tessa werd een half jaar lang begeleid door Enforce Amsterdam en heeft al besloten om nóg een half jaar langer door te gaan.

Al onze deelnemers krijgen in deze bizarre tijden de mogelijkheid om te blijven trainen tijdens live te streamen Online Training Sessies. Elke dag van de week zijn er verschillende tijdsblokken met verschillende levels, voor ongeoefende naar geoefende tot gevorderde sporters met verschillende mastertrainers, waarin deelnemers op elk gewenst moment kunnen instappen (34 live online trainingen per week).

Petra Kerkhove
Enforce mastertrainer
petra@enforce.nl

Tessa wordt begeleid door Enforce Amsterdam, je kunt Tessa ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Tessa 11
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!