Afvalracer Tessa: Voor het eerst sinds jaren ben ik ervan overtuigd dat het mij gaat lukken

Het is jaren geleden geweest wanneer ik voor het laatst een nieuwjaarsresolutie gecombineerd heb met een afvaldoel. Op een gegeven moment was ik gewoon gestopt met dat soort doelen stellen omdat “het toch nooit ging lukken” of “het komt wanneer het komt.” Nu weet ik dat men met zo’n instelling hun doel nooit zullen behalen. Toevallig ben ik vorig jaar weer begonnen met doelen stellen voor het nieuwe jaar. Terugkijkend op die doelen heb ik het best redelijk gedaan. Ik heb de reizen gemaakt die ik voor ogen had, nieuwe vrienden gemaakt en mijn slaapkamer een make-over gegeven.

Nu zijn we op de helft van de Afvalrace en ben ik al goed opweg naar mijn doel dat ik gesteld heb aan het begin van het traject. Ik ben langzamerhand weer meer aan het sporten na mijn ongeluk en ben nog redelijk op schema. Mijn nieuwjaarsresoluties gaan alleen verder dan de Afvalrace. In September ga ik het traject starten voor mijn borstverkleining waar ik al jaren naar uit kijk. Daarvoor zal ik ook na de Afvalrace nog wat moeten afvallen voor ik mezelf toesta om dat traject in te gaan. En voor het eerst sinds jaren ben ik ervan overtuigd dat het mij gaat lukken ook. Samen met Petra, mijn familie, en mijn vrienden die mij allemaal voor de volle 100% steunen.

Er zijn heel veel dingen die ik in vorig decennium ga laten, maar ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat er altijd dingen zullen zijn die je – je leven lang bij je draagt. Voor mij is dat het feit dat ik altijd gevoelig zal blijven voor angstaanvallen en depressieve gedachten. Dit is een deel van mij dat ik inmiddels al heb geaccepteerd en zal ik niet achterlaten. Wat ik wel achterlaat zijn gewoontes die ervoor zorgen dat ik in een neerwaartse spiraal terechtkom. En net als afvallen zal het niet in één keer goed gaan of alleen maar blijven goed gaan, maar het gaat erom dat ik er bewust mee bezig ben en dat ik mezelf blijf verbeteren tot mijn beste versie.

Of het nog acceptabel is, is niet belangrijk, maar ik wens iedereen een fijn en sportief nieuw jaar.

Liefs Tessa

Tessa wordt begeleid door Enforce Amsterdam, je kunt Tessa ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Tessa 6
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!