Afvalracer Debby: Fase 2 is gestart

Ik ben alweer 3 maanden verder en wat heb ik veel meegemaakt!

De kick off, sporten met een Personal trainer, een nieuwe goede sport bh aangeboden door Naron, de adviezen en ga zo maar door. Wie had dit ooit kunnen dromen. Maar het mooiste van alles is dat ik onwijs goed ben afgevallen. We hebben twee keer het einddoel voor het einde van het jaar moeten aanpassen en dan gewoon het doel weer halen. Ik was zo trots en ben zo dankbaar voor deze kans.

Doelen voor fase 2
Ja en nu zijn we in fase 2.. Nog maar 3 maanden totdat we aan het einde zijn van de Afvalrace.
Nog maar 3 maanden tot het gala en wat heb ik daar zin in.
Maar tot die tijd heb ik nog een aantal doelen die ik wil bereiken die vooral te maken hebben met de Afvalrace en de commitment die ik met mezelf heb gemaakt.

We beginnen bij het sporten. Nog steeds heb ik moeite met bepaalde oefeningen, zoals opdrukken, planken en nou ja… eigenlijk alles op handen en voeten. En de komende maanden ga ik hard werken aan mijn houding zodat deze oefeningen me beter af gaan.
Buiten de trainingen met de personal trainer wil ik het hardlopen gaan oppakken. Het verbeteren van mijn conditie en ook weer andere spieropbouw die tijdens hardlopen worden gebruikt. Om hierbij een stok achter de deur te hebben, heb ik mij gewoon opgegeven voor een aantal hardloopwedstrijden, zoals de loop op Zandvoort en de run van City-pier-City.

Doel 2 is toch wel het blijven werken aan variatie in mijn voedingen. Ik merk dat ik vaak hetzelfde eet en zou wel meer willen uitzoeken wat ik nog meer kan eten dan het standaard recept. Dus heb besloten om meer recepten uit te gaan proberen zodat het gezonde eten ook uitdagend blijft en je ook kan uitproberen wat nu echt lekker is.

Als laatste doel heb ik natuurlijk de laatste kilo’s eraf. Ik denk dat dit wel mijn grootste doel is, het bereiken van mijn streefgewicht. Ik ga hier 100 procent voor en zoals ik er nu voor sta is dit zeker haalbaar.
Dus nog genoeg doelen om aan te werken.

Nieuwjaarsresolutie oftewel mijn voornemens voor het nieuwe jaar
Ik ben wel van mening dat je goede resultaten kan behalen in alles, zoals in dit geval het afvallen als alles in balans is in je leven. Om bij mij alles in balans te brengen heb ik voor dit jaar een aantal voornemens waar ik hard aan ga werken om deze voornemens waar te maken. Want gelukkig zijn met jezelf heeft niet alleen te maken met je lichaam, maar heeft ook te maken met alles om je heen. Denk hierbij aan je werk, je familie, thuissituatie, hobby’s etc.

Ik weet dat een aantal dingen bij mij ook niet in balans zijn en voor 2020 heb ik mijn voorgenomen om nu echt eens te kijken naar dingen die mij gelukkig maken.

Als eerste zou ik graag willen kijken naar de mogelijkheden in mijn werksituatie. Wat maakt mij nu gelukkig, wat zou ik willen doen totdat ik met pensioen ga en wat moet ik veranderen om mijzelf ook gelukkig te maken op een plek waar je ook voor 50 procent aanwezig bent, als het niet meer is. Is het misschien van baan veranderen of moet je iets veranderen in werkzaamheden binnen de positie waarin je nu zit of is het juist meer balans zoeken met het werk wat je nu doet. Ik ga me hierin de komende periode zeker verdiepen om te kijken wat mij nu gelukkig maakt.

Als tweede wil ik graag gaan kijken naar hobby’s die mij energie geven. Wat zou ik na de Afvalrace willen gaan doen als sport, wat vind ik leuk. Is het inderdaad hardlopen en het lopen van de 10 kilometer of het is juist weer het squashen oppakken. Wat voor dingen vind ik nog meer leuk want heel veel dingen in je leven kosten energie dus je moet om in balans te blijven ook hobby’s hebben die je weer nieuwe energie geven.

Dan hebben we nog mijn familie. Op dit moment zie ik mij familie niet veel, ook door de afstand en in 2020 ga ik hier aan werken om ze toch vaker te bezoeken. Denk aan weekendjes weg onderling, hapje eten of gewoon een drankje doen samen. Mijn familie, vooral mijn zus en ouders zijn 1 van de belangrijkste personen in mijn leven, die mij energie geven en me ook altijd zullen steunen en door hun te zien geeft mij een fijn en gelukkig gevoel.

En vergeet mijn vriend en mijn beste vriendin zeker niet wat ben ik blij met hun en ga er ook zeker voor zorgen om met hun meer leuke dingen te doen.

Als ik al mijn voornemens heb bereikt, dus alles in mijn leven in balans is en ik dan ook nog mijn doel heb bereikt wat betreft het afvallen, weet ik zeker dat ik gelukkig ben!

Groetjes Debby

Debby wordt begeleid door Enforce Den Haag, je kunt Debby ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Debby 6
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!