Afvalracer Stefanie: Pijn gehad, maar ook top gevoeld, bergen beklommen en er soms weer afgevallen

Vanaf het begin zag ik in Stefanie een goede potentiële kandidaat. Veel openheid over haar situatie, wat ik zelf heel belangrijk vind. Want wanneer je niet eerlijk bent over alles in jouw leven, tegen ons als trainer, wordt het simpelweg lastiger om je te laten groeien in wie je bent. Aan het begin nog wat onwennig natuurlijk, want tja wat gaat die Marvin nou allemaal precies doen en vragen. Al snel was het ijs gesmolten en kwamen we tot goede gesprekken over waar Stefanie stond en wat haar bezig hield. Direct daarna ook dieper ingegaan op datgene zij echt zou willen bereiken. Voor mij was namelijk al snel duidelijk dat afvallen in kilo’s niet het enige was wat we konden bereiken in de 180 dagen.

Bij de echte start zag ik een gedreven dame, die echt dingen wil veranderen in het leven. En dat deed en doet ze dan ook. Alle trainingen is ze aanwezig geweest zoals gepland. Wanneer er opdrachten zijn meegegeven om daar verder op in te gaan voert zij deze uit. Welke allemaal hebben bijgedragen in de ontwikkeling die Stefanie door maakt.

Aan het begin enorm wennen aan het sporten, want haar lichaam heeft haar een tijd in de steek gelaten, waardoor ze niet alles meer kon en mocht doen. Ook deze drempel heeft ze getrotseerd. Dit was naar mijn idee een heel belangrijke drempel, want accepteren dat je lichaam is wat het is, is natuurlijk niet altijd wat je hoopt. Dit is iets wat Stefanie haar hele leven mee zal nemen: Accepteren wat je wel en niet kunt. Natuurlijk is dit soms lastiger dan de andere keer, maar het geeft wel een hoop rust als je gestopt bent met die strijd.

Tussentijds hard getraind, veel gelachen, geregeld gehuild. Pijn gehad, maar ook top gevoeld. Bergen beklommen en er soms weer afgevallen, maar daarna weer opstaan en opnieuw een berg beklimmen. Naar mijn idee is dat de korte samenvatting van ons traject.

A fijn! Van een dame die zichzelf de eerste keer naar boven hijst op de trap, zeggend dat ze eigenlijk niet of nauwelijks iets kan, tot een dame die nu actief in de trainingen mee doet. Stappen onderneemt in haar leven. Gestopt is met een aantal niet werkbare patronen, snel inziet wanneer ze terugvalt en hierin switcht.

Trots op wat Stefanie heeft bereikt! En wij gaan gewoon verder na deze 180 dagen.

Al onze deelnemers krijgen in deze bizarre tijden de mogelijkheid om te blijven trainen tijdens live te streamen Online Training Sessies. Elke dag van de week zijn er verschillende tijdsblokken met verschillende levels, voor ongeoefende naar geoefende tot gevorderde sporters met verschillende mastertrainers, waarin deelnemers op elk gewenst moment kunnen instappen (34 live online trainingen per week).

Marvin Casteelen
Enforce mastertrainer
marvin@enforce.nl

Stefanie wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Stefanie ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Stefanie 11
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!