Afvalracer Debby: Een pure dame, die nu nog puurder is omdat ze meer haarzelf is!

Mijn eerste gesprek met Debby aan het begin van de Afvalrace is vanaf het begin bij mij blijven hangen.

Ze kwam op het gesprek samen met haar vriend, omdat ze anders waarschijnlijk niet zou zijn gekomen. Ze vond het zo spannend. Ze moest over zichzelf gaan vertellen, waarom ze was zoals ze was en dat is confronterend.

Ze kwam binnen als een grijs muisje, heel onzeker over zichzelf en heel erg ontevreden. Heel vaak geprobeerd af te vallen, wat haar ook lukte, maar het kwam er nadat ze gestopt was met afvallen weer net zo hard aan. Zodra er iets emotioneels gebeurde zocht zij haar heil in eten. En dat maakte haar heel onzeker.

En wat was Debby blij toen ik haar verraste met de mededeling dat zij het was geworden. Ze sprong letterlijk in het rond, tranen vloeiden, ze was zo blij.

Vol vertrouwen zijn we aan de slag gegaan. Met het trainen en de voeding.
De knop is om bij Debby. Dat was meteen te merken.

De 1e 4 weken is ze er vol voor gegaan 3 x per week gesport, haar voeding keurig netjes bijgehouden en zich aan elke afspraak gehouden die we hadden.

Echt voor mij een wereld kandidate waar ik weinig voor hoefde te doen om haar in het gareel te houden. Maar toen kwam het ‘’Bleh” gevoel.

Debby is onwijs fanatiek en wil meteen alles kunnen. Ik was die week op vakantie en zij ging trainen bij Enforce Rotterdam. Ze deed mee met de bootcamp met Gio en kwam er al snel achter dat ze nog niet alles kon, dat er nog veel werk aan de winkel was in haar houding en daar baalde ze gruwelijk van. Krachttraining vond ze al niet zo leuk en daarna al helemaal niet.

Debby kan soms erg fanatiek zijn als ze ergens aan begint en vraagt teveel van zichzelf.
Maar ondanks dit “bleh” gevoel wat ook niet 1,2,3 over was en wat ze echt nog een paar weken heeft gehad, heeft ze volgehouden. Haar perfectionisme zat haar erg in de weg. Ze wilde alles meteen goed en vol mee kunnen doen en kwam zichzelf regelmatig tegen. Maar door haar openheid en eerlijkheid hebben we het kunnen managen en is ze anders naar dingen gaan kijken. En hebben we het voor elkaar gekregen dat de emo-eter is verdwenen.

Downside, ze werd nog fanatieker dan ze daarvoor al was, al zegt ze zelf. Ik zag het meer als nog meer vastberaden. Maar moest haar bij vlagen wel afremmen.
Ze is naast de 3x trainen ook gaan hardlopen, want dat vind ze wel heel leuk. Opgegeven voor de CPC, opgegeven voor een loop in Bleiswijk, Zandvoort city run en dat alle drie voor in de maand Maart zodat ze ook daadwerkelijk een doel had om naartoe te trainen.

Na deze fase ging het snel. Je zag haar opbloeien. Ze werd krachtiger in haar zijn. Trots op zichzelf en begon weer van haarzelf te houden. Al een lange tijd wilde ze een kledingstuk van Nikkie kopen. Na de eerste 10 kilo te zijn afgevallen ging ze op zoek naar een mooie trui en jawel van Nikkie. Oh en wat was ze trots!! De trui past!!! Voor het eerst was ze echt super blij met wat ze heeft bereikt. Dit verhaal vertelde ze vol trots.

Vanaf dat moment was de nieuwe Debby geboren, een zeer sterke en krachtige vrouw die ergens voor staat. Ze keek verder dan alleen haar lijf. Ze ging verder kijken naar haar leven, was ze echt gelukkig met haar werk? Ze wilde echt gelukkig worden en heeft beslissingen genomen die ze anders nooit had verwacht te nemen. Ze besloot dat ze haar baan in de kinderopvang niet meer leuk en heeft dat aangegeven op haar werk en heeft ontslag genomen. Ze maakt impact op haar zelf en andere in haar omgeving. Op haar vriend, haar familie. Ze is opgebloeid tot een dame met een zeer krachtige mindset, die weet wat ze wilt en trots op zichzelf kan zijn. Die weet dat ook bij tegenslagen zij de juiste keuzes kan maken en er sterker uit kan komen dan voorheen en dat zonder EMO-eten. Ook in de laatste fase heeft ze een tegenslag gehad met een knobbel in haar hals. Ze had op dat moment ervoor kunnen kiezen om terug te vallen. Maar dat heeft ze niet gedaan. Ze is doorgegaan, niet bij de pakken neer gaan zitten. En ook hier is ze weer sterker uit gekomen.

Lieve Debby, Ik ben heel erg trots op wat je hebt bereikt. Hoe jij van grijs muisje bent opgeklommen tot de trotse pauw, sterke leeuwin en stoere dame die je nu bent. Hoe jij bent omgegaan met break-downs en weer opklom, hoe jij impact hebt kunnen maken op jouw eigen leven en dat van je omgeving. Jou krijgen ze niet meer klein. Jij bent getransformeerd in iemand waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen. De grootste transformatie is niet het afvallen geweest, niet de centimeters die eraf zijn. Jijzelf bent de grootste transformatie.

Ik ben heel blij dat ik jouw trainster mocht zijn. En dat ik jouw heb mogen leren kennen. Een pure dame. Die nu nog puurder is omdat ze meer haarzelf is.

Al onze deelnemers krijgen in deze bizarre tijden de mogelijkheid om te blijven trainen tijdens live te streamen Online Training Sessies. Elke dag van de week zijn er verschillende tijdsblokken met verschillende levels, voor ongeoefende naar geoefende tot gevorderde sporters met verschillende mastertrainers, waarin deelnemers op elk gewenst moment kunnen instappen (34 live online trainingen per week).

Daniëlle de Jong-Roet
Enforce mastertrainer
danielle@enforce.nl

Debby wordt begeleid door Enforce Den Haag, je kunt Debby ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Debby 11
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!