Afvalracer Birgit: De kracht van overtuiging en de wet van aantrekkingskracht

Blog nummer 11 alweer. Wat gaat de tijd toch hard. En wie had gedacht dat we nu in deze chaos zitten. Ik merk aan mezelf dat ik het lastig vind om te focussen op mezelf. Want op mijn werk, in Roosendaal, Brabant, Nederland, eigenlijk de hele wereld speelt er nu iets heel anders. Iets waarvan we nu nog niet kunnen inschatten wat de gevolgen gaan zijn.

Dat houdt me allemaal bezig. Linda werkt in het ziekenhuis en ik werk in de ouderenzorg. We voelen allebei een bepaalde druk en spanning, waardoor we als we thuis zijn moe en futloos zijn. En dit zorgt er bij mij voor dat ik gemakkelijk terug ga naar mijn oude patroon. Op de bank zitten, makkelijk eten. Ook in deze periode is er geen training zoals we dat gewend zijn. Gelukkig worden trainingen online aangeboden. Maar real life contact is er niet en dat is jammer. Een dip of minder motivatie is menselijk. En mijn rode draad is herpakken. Opnieuw focussen en daadkrachtig zijn. Bij coaching gesprekken met Quinten kwam dit ook steeds weer terug. Vaak door wat hij zei of spiegelde wist ik al wat ik moest gaan doen. Bij mij hielp het heel erg om hardop tegen iemand te zeggen dat het even niet lekker ging. En dit hardop zeggen zorgde er al voor dat ik me aan het herpakken was. Laat het nu op een perfect moment zijn dat mijn trainer een stukje voor mij schrijft.

En laten we hopen dat we snel weer samen kunnen trainen! En ook met mijn trainingsmaatje Ellen, waar ik veel steun aan heb. Samen hopen we stiekem dat Quinten soms een ronde over slaat, of die side plank niet in de training heeft. En zijn we trots als we weer 2 km geroeid hebben. Het is fijn om het samen te doen. Dus deze periode is een extra uitdaging, maar ook dat gaat lukken.

Hieronder de lieve woorden van mijn trainer. Ze geven me weer een boost om door te gaan!
De foto onderaan is aan het begin van de Afvalrace gemaakt, het wordt tijd voor een nieuwe foto. Want Ellen en ik zijn al heel wat kilo’s kwijt!

Birgit.
Wat een power! Aan kracht en conditie hoeft het in ieder geval niet liggen. Een aantal maanden terug zijn wij met de afvalrace begonnen en kon de uitdaging beginnen! Een achtergrond in de crossfit gaf een zekere voorsprong maar toch met een aantal lichte en oude blessures hadden we wel absoluut wat om rekening mee te houden. Het grootste aandachtspunt MINDSET! Het creeëren van vertrouwen en overtuigen in je eigen kunnen was iets wat niet gewoon was . Met dat als een werkpunt om een krachtige versie neer te zetten die niet terug gaat vallen in oude gewoontes, hadden wij een uitdagende maar leuke weg te gaan!

Een rechte lijn naar het doel! Dat is waar wij op gingen richten en wij weten allemaal dat je moet vallen en opstaan om een doel te behalen. Dat gebeurt, is oké en HERPAK je weer. Ik denk dat dat ook het grootste inzicht is geweest bij het werken naar een doel. We hebben dit vaak besproken en steeds meer word het een gewoonte. Ik hoef natuurlijk niet te spreken over jouw hobby de biergilde, maar hoe heerlijk is het dat je gewoon af en toe lekker kan genieten en je ding doen. Het grootste punt is gewoon: Niet blijven hangen, herpak jezelf en doe weer normaal je dingen als het een keer te gek wordt. Vaak zijn dat de momenten waarop iedereen weer terug valt in de oude patronen, maar jij pakt ze super op!

Nu nog even gas geven, corona of niet, WERK naar jouw doel, focus op jezelf en beslis dat jij het doel gaat halen! Beslist iemand dat zijn of haar doel niet lukt? Dan zal diegene het al nooit halen.

Maak gebruik van de kracht van overtuiging en de wet van aantrekkingskracht!

Al onze deelnemers krijgen in deze bizarre tijden de mogelijkheid om te blijven trainen tijdens live te streamen Online Training Sessies. Elke dag van de week zijn er verschillende tijdsblokken met verschillende levels, voor ongeoefende naar geoefende tot gevorderde sporters met verschillende mastertrainers, waarin deelnemers op elk gewenst moment kunnen instappen (34 live online trainingen per week).

Groetjes Birgit

Birgit wordt begeleid door Enforce Halderberge, je kunt Birgit ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Birgit 11
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!