Afvalracer Roel: Mijn leven is sindsdien echt veranderd!

Dit is mijn laatste blog voor de finale van de Afvalrace. Nog even en dan zit de strijd erop, alhoewel de strijd nog niet is gestreden.

Ik weet nog goed dat ik ruim een half jaar geleden op een informatiebijeenkomst van de Afvalrace was. Spontaan aangemeld via Facebook, omdat ik wilde weten of het traject iets voor mij zou zijn. Ik ging er zonder verwachtingen naartoe en was voorbereid op een verkooppraatje. Maar het pakte totaal anders uit! Marvin (Enforce Drechtsteden) hield geen verkooppraatje, maar hij ging het gesprek aan en vroeg om naar het binnenste van jezelf te kijken en oprecht antwoord te geven op de vraag waarom wil je afvallen.

Natuurlijk je wil er beter uit zien, je wil gezonder en fitter worden. Door de gerichte vraagstelling van Marvin werd het bij mij snel duidelijk dat mijn kinderen de reden zijn om gezonder en fitter te worden. Niet meer die papa zijn, die bij het ravotten of buitenspelen moet stoppen, omdat hij moe is. Maar een papa die ook lekker kan rennen, voetballen, zwemmen etc. Ik merkte toen dat er bij mij een knop om ging. In het verleden begon ik met sporten bij een sportschool, dan sloot ik een contract af voor een jaar en na een paar maanden, was ik alweer gestopt.

Een week na de bijeenkomst kreeg ik een belletje of ik naar de sportschool wilde komen om te zien hoe Enforce werkt en hun sportmogelijkheden. Bij aankomst werd ik verrast met een grote bos bloemen en een cheque, want ik was geselecteerd voor de Afvalrace. Na een kennismaking en fotoshoot met de andere kandidaten begon mijn Afvalrace daadwerkelijk. Mandy werd mijn personal trainer en zij heeft mij gedurende de Afvalrace geholpen om mijn levensstijl aan te passen. Meer bewegen, bewuster eten, maar zeker ook blijven genieten. Mijn leven is sindsdien echt veranderd!

Na de finale volgt nog een laatste blog waarin ik terugblik op de afgelopen 180 dagen, mijn behaalde resultaten deel en aangeeft hoe het nu verder gaat.

Groetjes Roel

Roel wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Drechtsteden, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Roel blog 12
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!