Afvalracer Ilona: Dat ene zetje hè..

Vaak train ik ‘s morgens, lekker sportief je dag beginnen en dan heb je zo’n goed gevoel.. ja ja dat is inderdaad wat vele zeggen, maar ik niet. Zoals vele weten, ben ik absoluut geen ochtend mens.
Ik train ’s morgens, omdat dat goed uitkomt qua tijden met de kinderen, die dan op school zitten.
“Goedemorgen zonnestraaltje!” roept Joren altijd met een dikke grijns op zijn gezicht.
Maar zodra ik mijn eerste hardloopstap buiten zet, om warm te lopen, valt ook meteen alles van me af. Dan ben ik ontdooid en begin ik aan die 20.000 woorden, die een vrouw gemiddeld per dag uit d’r mond perst.

Bij Enforce gaat het nog steeds heel goed. Ik train nog zo’n 3 keer per week, en wandel ook 2 keer ’s avonds. Dit is op deze manier goed vol te houden. Ik ben competitief aangelegd, daarom zijn veel lessen ook uitdagend. Het is de wedstrijd tegen jezelf, want daar doe je het voor. Tuurlijk ken ik nu veel oefeningen, maar daarom vind ik het hier zo fijn. Niet massaal en de persoonlijke aandacht voor iedereen in de lessen.

Op de wat moeilijkere momenten, bijvoorbeeld wanneer ik baalde dat mijn proces niet snel genoeg voor mij ging, waren mijn trainers er ook voor mij. Net dat persoonlijke en dus dat ene extra laatste zetje is voor mij echt belangrijk, en heb ik nodig. Ik moet mij meer gaan richten op wat ik al behaald heb, hoe ik mij nu voel en eruit zie, in plaats van enkel te focussen op een bepaald weegmoment of gewicht. Dat is ook zo, want dit is al een hele grote overwinning, zowel mentaal als fysiek.

X Ilona

Ilona wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Middelburg, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Ilona blog 12
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!