Afvalracer Roel: Het compliment dat ik echt koester was van mijn zoon

Kleine geluksmomentjes

De vorige keer heb ik jullie meegenomen in hoe de eerste weken van de Afvalrace zijn gegaan. Ik schreef toen al dat ik ontzettend blij ben dat ik mag deelnemen aan het traject en dit gevoel is alleen maar toegenomen. Ik moet afkloppen, want ik heb niet echt baalmomenten gehad. Ik wil jullie in deze blog dan ook meenemen in een aantal kleine gelukmomentjes die ik koester.

Eerste mijlpaal bereikt

Het behalen van de eerste mijlpaal geeft een onwijs gaaf gevoel. Zoals jullie weten, wil ik graag weer onder de 3 cijfers komen op de weegschaal. Om dit te bereiken, heb ik een aantal tussentijdse mijlpalen op weg naar mijn uiteindelijke doel opgesteld. Het gevoel dat ik kreeg bij het behalen van de eerste mijlpaal was echt geweldig! Het geeft een boost en vertrouwen in het verdere verloop van de Afvalrace. Bij het sporten zorgt Mandy dat ik iedere training nieuwe mijlpalen behaal. Mijn kracht wordt iedere week groter en het geeft een geweldig gevoel als je de volgende training een paar kilo of extra herhalingen haalt ten opzichte van de week daarvoor.

Eerste keer vegetarisch eten

Een belangrijk onderdeel van de Afvalrace is de bewustwording van wat ik eet. Waar in het begin de focus lag op het onder controle krijgen van de dagelijkse kilocalorieën inname, verschuift dit nu naar een juiste balans in de hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten. Ik ben ontzettend blij met de support van mijn gezin. Zo heeft mijn vrouw onlangs een hele grote pan verse pastasaus gemaakt. Dit smaakt ook veel beter dan die kant en klare zakken die we eerder gebruikten en nog het belangrijkste, het is nog gezonder ook. Ik had nooit gedacht dat ik af en toe vegetarisch zou eten. Zo stond er afgelopen week een gerecht met bloemkoolrijst, doperwten, broccoli en een heerlijk zelfgemaakte kerriesaus op het menu. Maar ook een keer een vegetarische schnitzel. De kinderen vonden het erg lekker, maar ik moet erg wennen. Het kan toch niet tippen aan een echt stuk vlees, maar af en toe afwisselen kan geen kwaad.

Complimentjes

Wat de allerfijnste geluksmomentjes zijn, zijn de complimenten die ik krijg. Van complimenten ga je namelijk groeien en geven je het gevoel dat je goed op weg bent. Complimenten van mijn vrouw die echt merkt dat mijn lichaam aan het veranderen is. Complimenten van Mandy als ik weer een opdracht op de training goed uitvoer. Complimenten van collega’s, die mijn Afvalrace van de zijkant meemaken. Maar het compliment dat ik echt koester was van mijn zoon, die ’s ochtends in de badkamer naar me keek en zei: “Hé papa, je buik is minder”.
Ik koester deze momenten en ze zorgen dat ik gefocust blijf op het einddoel: een gezonder en fitter lijf!

Groeten Roel

Roel wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Drechtsteden, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

ROEL blog 3
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!