Afvalracer Pascale: “Mijn blog door anderen”

Deze week staat de blog in het teken van anderen aan het woord laten. Ik wil bij deze iedereen bedanken die daar een bijdrage aan heeft geleverd.

Robin (collega):
Vlak voordat het schoolkamp van groep 8 van Meander van start ging begon ‘Powerhouse’ Pascale (PP) met de Afvalrace. Ik kon het niet laten om haar gedurende het schoolkamp meermaals hier mee te confronteren. Door bijvoorbeeld mijn frietjes en kroketjes in het gezichtsveld van PP te nuttigen. Maar PP liet zich gelukkig niet kennen en bleef stug haar eigen maaltijden eten. Je kon aan alles zien dat ze er echt super goed mee was begonnen. Deze fanatieke houding straalde ze ook uit met de bootcamp bij de Decathlon in Breda. Wat ging ze goed! Ik ken ‘Powerhouse’ Pascale nog maar kort, maar ben zeer onder de indruk van haar prestaties binnen de Afvalrace! Ga zo door! Je doet het hartstikke goed!

Fabienne ( collega):
Vol enthousiasme vertelde Pascale in september dat ze mee ging doen met de Afvalrace… fanatiek zoals ze is, begon ze in oktober aan haar strijd tegen de kilo’s en dat was onder andere te merken aan haar lunch. Boterhammen maakte plaats voor salades, verantwoorde drankjes stonden ineens op tafel en zelfs de onderwerpen gingen over de trainingen die nog steeds, braaf gevolgd worden.
“De wallsit, moet je eens proberen een minuut” werd er tegen de collega’s uitdagend gezegd. En zo kwam het dat de EHBO herhalingscursus een hele andere wending kreeg. Om beurten tegen de muur en de tijd werd van elkaar opgenomen. Pascale neemt iedereen mee in haar battle. Zo ook met de bootcamp dag. Natuurlijk deed ik mee daar hoefde ik niet lang over na te denken. Met mij waren er ook familieleden, vrienden, teamgenootjes en collega’s. Door het enthousiasme van Pascale waren we met zo veel dat we onze eigen competitie hielden. Ik heb genoten van de ochtend en het enthousiasme van iedereen. Ik kreeg de smaak zelf ook te pakken en heb me diezelfde week nog aangemeld bij de sportschool. Kortom Pascale doet mee met de Afvalrace maar ondertussen neemt ze haar hele omgeving mee in de verandering. Lieve Pascale, ik ben trots op je. Houd vol, blijf enthousiast en zet ook na de afvalrace door. Je bent een topper!

Marisca ( teamgenoot):
We kennen elkaar van de basisschool en zwemvereniging de Vennen. Ik ben destijds richting wedstrijdzwemmen gegaan en jij bent gaan waterpoloën. Jaren hadden we elkaar niet gezien tot dat ik een aantal jaar terug ben gestart met waterpoloën. Je bent daar nog steeds fanatiek in en, eerlijk is eerlijk, ik kan nog heel veel technische handelingen van jou leren. Als vrouw, moeder van twee kids een drukke baan en een sociaal leven vind ik het knap wat je aan prestatie neerzet. Minimaal 4 keer per week sporten, verandering van eetpatroon en ook nog eens als scheidsrechter iedere zaterdag langs het bad staan. Heel veel respect hiervoor en het mooie is….. je bent vrolijker geworden en zit gewoon lekkerder in je vel. Zowel letterlijk als figuurlijk. Knappe prestatie en ga zo door.

Sam ( teamgenoot):
Toen ik vanuit de meiden B naar de dames kwam heb ik jou eigenlijk leren kennen. Sinds een paar jaar zitten we bij elkaar in het team wat ik heel gezellig vind. Afgelopen jaren heb ik echt super veel van haar geleerd. Als ik vragen heb over de polo kan ik die altijd aan haar stellen en dan leg je het altijd op een fijne manier uit. Ook is Pascale altijd bereid om gewoon even lekker te praten. Ik vind dit persoonlijk echt super fijn ! Toen Pascale vertelde dat ze mee ging doen aan de Afvalrace vond ik dat bijzonder, want die kans krijg je niet zomaar. Door alles wat jij tijdens de Afvalrace hebt gedaan merk ik persoonlijk dat je veel bent veranderd. Je bent een stuk sneller geworden en ook je kracht in je benen is behoorlijk toegenomen waardoor Pascale nog sterker is geworden in het water. Het is heel mooi om te zien dat je zulke stappen maakt. Het is knap hoe jij dit allemaal combineert. Zo vaak trainen, je eetpatroon aanpassen, een gezin, een sociaal leven en dan ook nog scheidsrechter erbij. Toen we mee gingen doen aan de bootcamp merkten we pas hoe intensief de oefeningen allemaal zijn. Ik vind het super knap wat jij de afgelopen tijd allemaal voor elkaar hebt gekregen ! Pascale heel veel succes met de laatste lootjes, ga zo door !

Carina (teamgenoot):
Pascale en ik kennen elkaar al een aantal jaar. Ik heb haar leren kennen door het waterpolo bij de dames. Afgelopen seizoen vertelde je dat je mee ging doen met de Afvalrace. De kans die je krijgt om hieraan mee te doen is bijzonder. Door alle inspanningen die je doet, merk je veel verschil. Op de kant maar ook in het water. Afgelopen periode ben je veel sneller geworden in het water. Vooral de beenspieren die je gecreëerd hebt afgelopen periode, daar kan iedereen jaloers op worden. Het is mooi om te zien dat je zo aan het groeien bent. Het is knap hoe je dit allemaal aanpakt, en de polo, scheidsrechter zijn maar ook je gezin die hierin meegaat. Ik vind het super knap wat je gepresteerd hebt de afgelopen periode en ga zo door in de toekomst!!

Anouk ( vriendin):
Erg knap dat je enthousiast met de Afvalrace aan de slag bent gegaan! Zeker omdat je je hele hebben en houden online moet zetten. Daarbij is het natuurlijk top dat je gezin je volledig steunt. Het is soms lastig voor je, met een (bijna)full time baan, druk sociaal leven en een lichaam dat niet altijd mee werkt zoals je dat zou willen, maar je slaat je er knap doorheen. Je hebt er zelfs een nieuwe vriendin aan over gehouden, je stappenteller! Een hoogtepunt moet toch wel de Bootcamp met ons eigen team geweest zijn waarbij gezegd moet worden dat jij en de kinderen toch wel het fanatiekst waren. Erg geslaagd, veel gelachen. Ik hoop dat je ook na de Afvalrace hetgeen je hebt geleerd vol kunt houden, dat het een way of life wordt, maar het belangrijkste blijft dat je goed in je vel zit! Succes met de laatste loodjes!

Paul, Isa en Floor(man en dochters):
Blij verrast dat Remco belde dat ze bij de Afvalrace zat, het laatste zetje om echt goed door te pakken. Je pakt het dan ook met twee handen aan, je voedingspatroon is anders, nog meer sporten en de stok achter de deur. Het leven wordt wel iets anders. Er moet meer gepland worden, maar daar werken we graag aan mee, want we hebben er alles voor over dat deze race voor jou een succes wordt. Zo ook met de bootcamp. Wat was het leuk om zoveel mensen te zien die er voor jou waren om je een hart onder te riem te steken. En niet te vergeten, wat was het gezellig en wat een strijd onder elkaar, echt top. Nu nog de laatste weken waarin we er alles aan gaan doen om die extra kilo’s eraf te krijgen, ondanks dat je lijf het soms tegenwerkt. Kom op zet je beste beentje voor, zodat we nog trotser kunnen zijn dan dat we nu al zijn.

Tot volgende week!
Groetjes, Pascale

Pascale wordt begeleid door Enforce Tilburg en is bij ons ook te volgen op Facebook en YouTube.

Blog 19
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!