Afvalracer Eveline: “Wat zien zij aan mij?”

Deze week
Na een lange week werken, rapporten maken, toetsen invoeren, sporten, weer rapporten maken, toetsen invoeren, gesprekken voorbereiden en weer rapporten maken, heb ik er zin in om deze blog te schrijven.
Ik heb een aantal vrienden en familieleden gevraagd om over mij te schrijven. Wat zien zij aan mij? Ben ik lichamelijk veranderd, maar wat ik nog belangrijker vond; ben ik mentaal veranderd. Na de reacties gelezen te hebben werd ik warm van binnen. Mensen om mij heen benoemen dezelfde veranderingen waarvan ik me steeds meer bewust wordt. Het is hartverwarmend om te lezen.

Moeder Linda:
Eveline is al meer dan 30 jaar mijn middelste dochter. Een heel blij en vrolijk mens. Rond haar 9de jaar vond ze haar ultieme bezigheid, jeugdtheater Hofplein. Dansen, zingen, toneel spelen, presteren en plezier hebben. Dit heeft ze tot haar 23e gedaan met veel plezier en passie. Sporten was nooit echt haar ding. Na veel lichamelijke klachten kwam ze in contact met Enforce. Ik was wat sceptisch, drie keer in de week trainen.. Maar ze doet het toch maar. Weer en wind, regen en sneeuw. Ze is het allemaal tegen gekomen de laatste maanden. En de grote verandering is dat ze zich heerlijk voelt met het sporten. Onze Eveline, de sportvrouw. Ik ben heel trots op deze prestatie. Dikke kus voor jou van je moeder.

Vriendinnetje Donna:
Eveline is al meer dan 11 jaar mijn vriendin. Letterlijk door dik en dun. Samen op pad betekende samen lekker eten, vooral slecht eten. Ook deden we verschillende pogingen tot sporten, maar dan eindigden we meestal samen op de bank met wat lekkers. Na allebei een maagverkleining te hebben gehad , moesten we deze levensstijl drastisch omgooien. We zijn allebei heel veel kilo’s afgevallen, maar de liefde voor lekker eten zal altijd blijven. Na heel veel tegenslagen die ze heeft gehad de afgelopen tijd koos ze voor zichzelf en begon aan dit traject. Ik had zoiets van: “Oke, succes. Dit worden weer 4 weken volhouden en dan weer terugvallen in oude gewoontes”. Maar deze vrouw heeft een verandering laten zien waar ik heel trots op ben. Letten op wat ze eet, aantal keren per weer sporten en niet meer over te halen met de welbekende afhaaksmoesjes. Ik vind het zo knap dat ze het zo lang al volhoudt en laat zien dat ze een ontzettende doorzetter is! Ze is ook een stuk zelfverzekerder geworden en ik zie dat ze lekker in haar vel zit. Kortom, ik ben trots op je. Hou vol en je bent een kanjer!

Vriendinnetje Filiz:
Ik ken Eef al sinds 2006. In die tijd heb ik haar als een vrolijke en lieve vrouw leren kennen, maar achter die vrolijkheid zag ik ook dat ze worstelde met haar gewicht. Toen ze vertelde dat ze een maagverkleining zou krijgen, was dat ook geen opmerkelijke keuze. Ik begreep Eef. Maar ook daar zat weer een keerzijde aan, want fysiek leek het allemaal niet mee te zitten waardoor sporten weer een belemmering was. Deze kans om onder begeleiding bezig te zijn met haar voeding en met sporten doet haar goed. Ik heb haar de afgelopen maanden zien opbloeien en zelfverzekerder zien worden. En daarnaast zie ik mijn vriendin in gezondheid ook enorm vooruitgaan. Al met al heeft dit traject haar niet alleen fysiek, maar ook zeker mentaal heel veel goed gedaan. Ik bewonder haar enthousiasme en doorzettingsvermogen en ben blij dat zij deze kans heeft mogen krijgen. Eef is een topper!

Vriendinnetje Ravenna:
Lieve Eef, je bent een topper, doorzetten en een vastbijtertje. Alles in één: een kanjer! Ontzettend knap en zo mooi om te zien met welke daad- en wilskracht je dit traject bent ingegaan. Toen je me vertelde dat je de afvalrace van Enforce had gezien en je jezelf had aangemeld, zat je zo vol hoop dat je uitgekozen zou worden om mee te kunnen doen. Nu zit je er midden in. Al dat sporten en het aanpassen van je voeding doe je in volle overtuiging. Je mag zo onwijs trots zijn op jezelf de veranderingen die je doormaakt zijn niet alleen zichtbaar aan je lichaam, maar ook te merken aan het zelfvertrouwen dat je uitstraalt. Het is zo fijn om te zien dat je weer straalt en dingen gaat ondernemen. Kokkie, you rock! Keep on living the good life.

Vriendinnetje Elianne:
Eef heeft altijd geworsteld met haar gewicht. Het besluit om een maagverkleining te doen vond ik heel dapper en ook wel een beetje eng. Gelukkig is alles goed gegaan en kon de revalidatie beginnen. Dit was een heftige periode met ups en downs, maar al snel zag ik dat mijn lieve vriendinnetje beter in haar vel kwam te zitten. Ze was vrolijker en viel af! Een lichamelijke terugslag volgde en even dacht ik dat ze helemaal terug zou vallen, maar sterk als ze is klom ze daar weer bovenop. Mede door de deelname aan deze afvalrace, waar ze zich voor de volle 100% voor inzet, zie ik nu weer de Eef die ik graag zie en ken. Vrolijk, lekker in haar vel, minder zorgen, energiek, beter zelfbeeld en geestelijk gezond! Ik ben ontzettend trots op haar. En ik ben zo blij dat het zo goed met haar gaat!

Tot volgende week!
Groetjes, Eveline

Eveline wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Eveline ook bij ons volgen op Facebook en YouTube.

Blog 19
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!