Afvalracer Kaylee: “ik heb bij alle stukjes tekst wel een traantje gelaten”

Deze week een erg lange blog, maar dit keer niet van mij, maar van mijn lieve vrienden en familie. Ik heb hen gevraagd om voor mij een stukje te schrijven, niet wat ze moesten schrijven ik heb ze juist vrijgelaten in hun creativiteit. Ik moet zeggen ik heb bij alle stukjes tekst wel een traantje gelaten en het is erg fijn om te lezen hoe iemand jou ziet. Bedankt allemaal voor het schrijven!

Jolanda (Moeder)
Trots ja trots dat ben ik op jou. Dat je het allemaal zo goed vol houd. Met het eten en het sporten. Je voldane gezicht als je weer wat afgevallen bent. De kleren die te groot worden. Je blije verwonderde gezicht als je niet een m maar maatje s past van je nieuwe sportbroek. Keep up te good work mijn dochter. Ik ben een trotse mama!

Bart (Vader)
Kaylee is mijn super lieve dochter! Helaas heb ik door de scheiding, niet lang na haar geboorte nauwelijks invloed gehad op haar ontwikkeling en opvoeding, ik was namelijk weekend papa. Dan wil je maar 1 ding. Je kinderen verwennen en een leuke tijd met ze hebben. Vakanties, cadeautjes, lekker eten, snoep, chips etc. Je denkt dan niet aan de toekomst maar aan het moment. 14 jaar geleden verhuisde ik naar het westen. Was moeilijk, voor mij maar zeker voor Kaylee! In het beging ging het wat moeizaam maar vanaf het moment dat ze ging studeren kregen we steeds meer contact. Op elk gebied heb ik geprobeerd haar te ondersteunen, en dit zal ik ook blijven doen. Ik ben super trots op haar hoe ze zich ontwikkeld heeft. Studie, sporten, werk…. Ze is super ambitieus. Ik hou super veel van haar.

Hélène (Stiefmoeder)
Kaylee kwam, bijna 14 jaar geleden toen ik haar vader leerde kennen, in mijn leven. Ze had het niet helemaal getroffen met haar nieuwe stiefmoeder die ´´diëtist´´ was. En ik maakte mijzelf niet echt populair om haar favoriete zak (de grote versie) chips te beperken tot alleen het weekend. Maar ook toen al waardeerde Kaylee het toch. Ze was boos en blij tegelijk: ik hield echt van haar want ik was streng en wilde dat ze niet dik zou worden. Maar ja, die zak chips was toch wel heel verleidelijk.

En nu haal ik geen chips meer in huis maar wortelen, komkommer & water en eten we koolhydraatbeperkte spaghetti met een rode saus i.p.v. patat en kroketten. Ik ben zo apetrots op haar, ze weegt momenteel zelfs minder dan haar stiefmoeder (de diëtist). Dat is toch geweldig! En wat haar wel lukt en mij niet: sporten. En dat ondanks haar drukke agenda als student Small Business met een bijbaan en een sociaal leven.

Kaylee ken ik als iemand die altijd sterk in haar schoenen stond en staat, ze maakt iets van haar leven. Het zit haar zeker niet altijd mee, maar ze blijft rechtovereind staan en gaat iedere uitdaging in dit leven aan. Als ze straks haar vader weggeeft en zijn getuige is dan zal er zeker een traantje vallen: wat een geweldige stiefdochter heb ik toch!

Arno (Stiefvader)
De Afvalrace begon voor jou al in een drukke periode stage lopen, werken en werd hierdoor alleen maar drukker, want er kwam ook nog veel sporten bij en op je eten letten.(Prepdieet) ik zag als ik met je moeder boodschappen ging doen altijd dezelfde producten voorbij komen die je nodig had voor je dieet. Iedere dag hetzelfde eten, avondeten hetzelfde als gisteren en bijna hetzelfde als vorige week. Soms wat ander vlees of groenten en tussendoor die leuke eetfeestdagen. Maar heel knap van je volgehouden en doorgezet en het resultaat is nu wel te zien. Slank en kilo’s kwijt. Ik ben trots op je en nu volhouden!

Isabella (Vriendin en sportmaatje)
Ik ken Kaylee van de boksclub waar we elkaars sportbuddy zijn geworden. Lekker fanatiek sporten en tussendoor lachen en kletsen. Als ik aan Kaylee denk, denk ik aan gezelligheid. Wanneer ik haar zie is ze altijd aardig en spraakzaam. We kunnen lachen maar ook zeker over serieuze dingen praten, want natuurlijk gaat niet altijd alles even goed. Dat ze mee doet aan de Afvalrace vind ik super knap! Niet alleen omdat je doorzettingsvermogen nodig hebt, maar ook heel veel lef. Je moet kiezen voor jezelf en je levensstijl veranderen. MEGA trots ben ik op Kaylee hoever ze nu al is gekomen. Al dat sporten, letten op voeding, school, stage, praten en volhouden. Zij is als een voorbeeld voor mij, om mijn eigen doelen te kunnen behalen! Ik weet dat dit voor Kaylee niet een tijdelijke race is, maar een race die heel haar leven verandert in een positieve zin. Ik vond Kaylee altijd al een prachtige vrouw, maar ze begint ook nog eens meer te stralen! Ik ben blij op onze vriendschap die steeds hechter wordt en alle leuke sportmomenten samen. Team Kaylee!

Corrie (Tante)
Zo onzeker je toen was.. wat niet nodig was. Zo goed ben je nu gegroeid. Je hebt hard moeten knokken, maar je hebt het heel goed gedaan. Vele lekkere dingen moeten laten staan, wat ik al knap van je vind. Ik weet dat we samen heerlijk kunnen snoepen, maar je kon de verleiding heel goed weerstaan. Mijn complimenten Kaylee!

Jeroen (Vriend)
Voor de Afvalrace in beeld kwam:
Kaylee voelde/vond zichzelf al heel lang te dik. Wanneer ik het jaar voor de Afvalrace vroeg of ze zin had om te gaan zwemmen met het lekkere weer zij ze altijd dat ze het leuk vond om dat we leuke dingen konden doen samen. Over het zwemmen was ze eigenlijk altijd heel kort af. Zwemmen niet, ze noemde zich altijd dik en zei altijd wie wil mij nou in bikini zien. Hiervoor had ze een oplossing voor zichzelf. Ik koop dit jaar wel een badpak als ik wil zwemmen, dan kan ik mijn buik tenminste wegstoppen, zei ze. En zo gezegd zo gedaan, maar waarvoor?

Pogingen om af te vallen:
Kaylee heeft een paar pogingen gedaan om af te vallen waarvan er 1 was gelukt. Ze was ongeveer 8 kilo kwijt geraakt. Dit gaf haar meer zelfvertrouwen, maar zo snel het er af ging kwam het er ook weer terug aan. Het was gelukt, maar ze was daarna weer terug bij af en dus was alles voor niets! Tenminste dat is hoe ze overkwam naar mij als we er toevallig een keertje over hadden, wanneer ze het er over had dat ze zichzelf te dik vond.

Mindset en doorzettingsvermogen:
Iedereen zal vast wel denken dat iemand die mee doet aan de Afvalrace geen mindset heeft en/of doorzettingsvermogen. Nou dus niet. Dit is wat Kaylee al heeft sinds ik een relatie met haar heb. Kaylee heeft een goede mindset en doorzettingsvermogen, tenminste als ik over haar school werk en stage praat. Als het over afvallen ging niet. Dit is iets wat ik nooit heb begrepen, waarom kan je bijvoorbeeld wel kijken hoe je toekomst eruit ziet, maar niet aan je lichaam werken? (Naar mijn mening heeft dit namelijk ook alles met je toekomst te maken).

De start van de Afvalrace:
Kaylee kwam de Afvalrace tegen op Facebook en had zich hiervoor ingeschreven. Niet veel later vroeg ze aan mij of dit misschien iets voor haar zou zijn. Maar wel met de mededeling als ik uitgekozen wordt en ik val niet af geef ik het op. Oftewel: het laatste redmiddel. Hoe ik hier over dacht? Ik snapte niet waarom ze het zelf niet kon. Ze stopte zelf alles in haar mond en als ze daar mee zou stoppen zou ze ook wel afvallen. (Dit heb ik natuurlijk toen niet tegen haar gezegd). Ik heb tegen haar gezegd dat als zij dacht dat het zou helpen met afvallen, waarom zou je het dan niet doen? Niet geschoten is tenslotte altijd mis. Zodoende is ze bij de Afvalrace terecht gekomen. Vlak voor de Afvalrace is ze zelf al begonnen met afvallen door op haar eten te letten. Hierdoor verloor ze voor de Afvalrace 2,4 kilo en vlogen in het begin van het traject de andere kilo’s eraf. Tijdens de Afvalrace heeft Kaylee ook mindere tijden gehad. Het liep niet altijd even soepel en makkelijk. Ook ging het niet altijd zo snel als dat ze zelf zou willen, maar ze wist zichzelf altijd te herpakken. Zelfs met de feestdagen heeft ze het goed gedaan. Bewust gezonder en minder gegeten en overdag heeft ze carb back loading toegepast.

Wat heeft haar dit gebracht?:
Ik zie nu een lieve leuke slanke meid. Iemand die trots op zichzelf mag zijn. Ook is ze zelfverzekerder en geniet ze meer van ‘’het leven’’. Het enige wat ik er van kan zeggen is dat ik trots op haar ben hoe ze dit heeft aangepakt en dat ze dit toch maar mooi geflikt heeft!

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen!
Groetjes, Kaylee

Kaylee wordt begeleid door Enforce Tilburg en is bij ons ook te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 19
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!