Afvalracer Mirjam: Loslaten en doorgaan om een nieuwe balans te vinden

Ik denk dat dit zo’n beetje de eerste keer is dat ik gewoon even geen woorden kan vinden om een blog te schrijven. Ik weet eerlijk gezegd gewoon even niet wat ik met jullie moet delen. Ik sta gewoon even voor een muur en ben hardop aan het bedenken hoe ik aan de andere kant ga komen. Wordt het er overheen klimmen, er doorheen rammen, er onderdoor graven of een weg er omheen zoeken?!

Het gaat niet slecht maar het gaat ook niet mega goed. Het gaat gewoon okay. Lekker duidelijk he?! Soms ben ik gewoon een vaag kind in mijn hoofd. Vaag…een beetje de rode draad nu. Ik zit in een afvalrace maar val niks tot nauwelijks af. Het doel is om te sporten maar de pijn in mijn lijf laat het niet echt toe. Wat doe ik hier nog denk ik soms. Ik zit in een afvalrace waar ik, hoofdzakelijk natuurlijk, mee gestart ben om af te vallen, maar qua gewicht verandert er nauwelijks wat. Mijn progressie in de afvalrace zit hem in hele andere dingen. Mijn progressie zit hem meer in persoonlijke groei. Laten we zeggen dat ik mentaal aan het afvallen ben. In dat mentale afvalproces zijn vooral twee dingen heel erg belangrijk voor nu. Namelijk: Loslaten wat je niet kan veranderen en pakken wat je pakken kan.

Daarbij voor de laatste 3 maanden 2 doelen:

1.) Loslaten wat je niet kan veranderen.
Ik zal moeten accepteren dat mijn afvalrace anders zal gaan dan ik in eerste instantie voor ogen had. Nu hoor ik mensen al denken: Dingen gaan altijd anders dan je in eerste instantie denkt! En dat klopt, maar door mijn lichamelijke pijntjes en ongemakken zal ik moeten accepteren dat De Afvalrace voor mij geen zoden aan de dijk gaat zetten als het gaat om het verliezen van vele kilo’s. Ik zal mijn beoogde doel van +/- 18 kg kwijt raken los moeten laten en me moeten focussen op het kunnen gaan volbrengen van trainingen en vervolgens genieten van elke gram die wellicht nog gaat verdwijnen. Mijn afvalrace zal niet zo zeer meer in het teken staan van gewichtsverlies, maar in het teken van blijven bewegen en bewust eten.

2.) Pakken wat je pakken kan.
Ik zal moeten accepteren dat mijn trainingen geen standaard trainingen zullen zijn zoals de andere deelnemers van de afvalrace. Vanmiddag bij de training met Remco benoemde ik het al naar hem. Ik voel me, gezien het gezamenlijke doel “afvallen” wat we hadden een beetje een buitenbeentje in de groep. Ik hoor en zie mensen die afvallen en die zo hard aan het trainen en vechten zijn om de kilo’s weg te laten smelten, maar bij mij is dat doel ondertussen veranderd. Ik ben niet meer zo gefocust op het afvallen, niet omdat ik het niet meer wil maar omdat het simpelweg gewoon even niet zo kan als we eerst dachten. Ik ben nu gefocust op het hoe, wat, hoeveel, waar en wanneer ik kan bewegen. Ik ben continu aan het balanceren tussen wat wel en niet kan en wat wel en niet slim is. De ene keer is dat meer dan de andere keer en daarin zal ik dus moeten pakken wat ik pakken kan! Ik zal keer op keer tegen een muur oplopen en dan is het dus wederom die vraag…Wordt het er overheen klimmen, er doorheen rammen, er onderdoor graven of een weg er omheen zoeken?!

De Afvalrace waarin ik aan het begin vol blijdschap van de daken schreeuwde dat ik mega veel ging afvallen en nu met tranen moet mededelen dat mijn lijf en mijn weegschaal me in de steek laten. Ik was zo blij dat ik mocht gaan sporten en nu ben ik elke keer zo blij als dat moment voorbij is! Desondanks probeer ik het positief te bekijken…want zoals ze zeggen “het glas is halfleeg of halfvol” zeg ik bij deze “we hebben nog 3 maanden te gaan ipv er zijn al 3 maanden voorbij!”

Liefs Mirjam

Mirjam wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Tilburg, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Mirjam blog 7
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!