Afvalracer Mirjam: De ene keer lukt dat super goed de andere keer wat minder

Daar zijn we weer…een nieuwe blog. Wat gaat de tijd tussen de blogs toch snel en dat terwijl de tijd hier heel langzaam gaat voor mijn gevoel.

Helaas heb ik niet zo heel veel interessants te melden. Op het moment dat ik deze blog schrijf zitten Jaidy en ik namelijk wederom in quarantaine. Jaidy is namelijk weer aan het snotteren gegaan en dus kregen we de keus…10 dagen quarantaine of testen. Zoals ik een maandje geleden schreef vind ik het niet fijn om haar op zo’n jonge leeftijd elke keer te pesten met een wattenstaafje door haar neus en keel. Zeker niet omdat Jaidy met haar allergische rhinitis en door haar astma om de haverklap loopt te snotteren, hoesten en proesten. Dat zou namelijk betekenen dat ze heel vaak getest moet worden. Sommige mensen vinden mijn keuze bijzonder, maar zoals je nu merkt zou het nu alleen al betekend hebben dat ik haar in een kleine maand tijd al 2 keer had moeten laten testen. Ik kan je vertellen dat het ook zeer zeker niet bij deze 2 keer zou blijven. Dus in plaats daarvan houden we ons gedeisd en blijven we lekker bij iedereen vandaan. De vorige keer duurde het gelukkig maar een dag of 5. Nu wachten we het gewoon even af. In de tussentijd doen we lekker schoolwerkjes thuis en zoeken we dingen waarmee we ons kunnen vermaken!

Het bewegen is weer even wat minder. Wandelingen maken plaats voor het fietsen op de hometrainer en sporten voor oefeningen thuis. Het eten houden we op peil met hier en daar een keer verstandig genieten met zelfgemaakte Johnny cakes, een gezond bladerdeeg hapje of gezonde tapas ipv een simpel bord eten.

Mijn fibromyalgie loopt me de laatste weken weer flink te pesten dus elke dag opnieuw is het afwegen tussen belasting en belastbaarheid. De ene keer lukt dat super goed de andere keer wat minder. Vandaag bevoordeeld een leuke, maar slechte keuze gemaakt! Nu we wederom in quarantaine zitten mist Jaidy het buiten spelen enorm. Het lekker kliederen met zand nog het allermeest! Gelukkig heeft ze een handige mama en heeft haar mama een behulpzame dochter! Dus samen zijn we heerlijk aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn. Een heuse modderkeuken staat te pronken op het balkon. Helaas nog niet af doordat we nog een kraan en gaspitten moeten fixen maar dat komt wel zodra we uit quarantaine zijn. Voor nu moet de rest even pas op de plaats maken doordat ik ver over mijn grenzen ben gegaan qua belastbaarheid, maar het lieve, gelukkige, blije, dankbare snoetje op het gezicht van mijn allerliefste meisje maakt alles weer goed!

Liefs Mirjam

Mirjam wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Tilburg, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Mirjam blog 12
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!