Afvalracer Mirjam: Je doorzettingsvermogen is dat wat mij het meeste inspireert

Waar zullen we beginnen, er zijn namelijk zoveel dingen die ik met jullie wil delen.

Maar allereerst ik weet nog goed hoe je binnen kwam bij het live event van de Afvalrace op de toen nog oude locatie in Waalwijk. Een hele andere Mirjam dan we nu zien! In positieve zin uiteraard.

Na het horen van de verhalen van de mastertrainers werd de vraag gesteld wie ook zijn of haar verhaal durfde te delen. Jij was de 1ste die haar verhaal deelde en hebt ons daarmee weten te inspireren. Na het horen van meerdere verhalen van andere mensen was ik er over uit dat jij mijn favoriet was om het traject gratis te gaan doen. Zo stonden wij op een vrijdagochtend training klaar om jou te verrassen met het grote nieuws! En de reactie zei meer dan 1.000 woorden.

En zo hopte we samen op de trein richting eindbestemming, de grote finaledag op 3 April. Ik kan een van de eerste geluksmomentjes van je nog goed herinneren, Een squat?! Hoe moet ik dit in hemelsnaam doen? Dit lukt me toch nooit? Ik kan helemaal geen squat? Tot je samen met mij en Dave je eerste squat maakte, met hulpmiddelen maar het begin was er! En wat straalde je, en iedereen met je mee.

Samen zouden we meer van die momenten gaan beleven. Je doorzettingsvermogen is dat wat mij het meeste inspireert. De verschillende hobbels in de weg die je tegenkwam, actie hebt ondernomen en die hobbels nam en overwon bewonder ik enorm!

Ik herinner me je appjes als het even niet zo lekker ging meteen pro-actief, hoe moet ik dit aanpakken, Steef ik loop hier tegen aan kan je me hiermee helpen. En samen zochten we naar oplossingen en eenmaal gevonden werd er meteen weer actie ondernomen.

Samen stelde we doelen, zowel alleen als samen. Als kers op de taart zouden wij samen de Tilburg-Ten Miles gaan lopen. En vanuit daar besloten we samen de Loonse en Drunense duinen te gaan lopen en ook het circuit van Zandvoort. Helaas door de omstandigheden omtrent het Cornovirus kunnen we dit niet meer samen doen. Maar ik beloof je nu dat als dit allemaal voorbij is wij samen alsnog die Ten-Miles gaan lopen en daarna lekker een drankje doen om het te vieren. Ja ook dat heb je geleerd, dat dit op zijn tijd kan samen met een lekker hapje. Balans is namelijk alles en volgens mij weet je heel goed hoe jij hier mee om moet gaan!

De eerste blessure vormde zich en het plan moest om. Je appte me meteen en gaf aan dat stil zitten geen optie was. Mijn benen kunnen dan misschien wel niet belast worden, maar ik heb ook nog een bovenlichaam dat ik kan trainen?! En daar gingen we, schema werd uitgewerkt en een week later stond je er weer vol goede moed. Trust me, hier kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen!

Vervolgens plan weer om, blessure voorbij, tijd om voor te bereiden om de lopen. En weer gingen we keihard aan de bak. Tussendoor had je nog een mooie medeling die je moest maken, namelijk je kwam erachter dat hetgene wat je nu doet met betrekking tot je werk helemaal niet is wat je wil. Jij wil uitdaging, niet kiezen voor de makkelijkste weg. Dus besloot je terug te gaan naar je oude baan, en volgens mij heb je daar nog geen moment spijt van gehad.

En zo volgde er meerdere momenten, van mooie trotse momenten delen samen, naar diepe coachings en soms emotionele gesprekken. Van een flinke verbouwing waarbij je jezelf een uur in het rond rent naar koken voor je mooie gezin, een nieuwe job, noem het maar op.

Ondanks de situatie die zich de afgelopen maanden heeft gevormd, en ik niet meer werkzaam ben voor Enforce, blijven wij natuurlijk contact houden. Onze band houden we uiteraard intact, en we gaan elkaar zien. Iedereen binnen Enforce kan je je laatste maanden nog vast helpen want dit zijn stuk voor stuk toppers!

En zoals je natuurlijk weet zal onze foto niet te serieus zijn precies zoals wij beide zijn namelijk haha. Keihard werken maar ook ruimte voor een lolletje.

Het ga je goed Mirjam.

Steef Verheijen
Personal Trainer

Mirjam wordt begeleid door Enforce Waalwijk, je kunt Mirjam ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Mirjam 11
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!