Afvalracer Lisa: “Als het een olympische sport had geweest had mijn moeder al een paar keer goud gewonnen!”

Ha iedereen,

Blog nummer 4.. tegen deze blog zag ik eigenlijk een beetje tegen op.. want het is toch logisch dat je familie en vrienden trots op je zijn wanneer je aan jezelf probeert te werken?!

Niet dus.. ik merk vooral dat iemand die aan zich zelf werkt héél egoïstisch is. Ik denk alleen maar aan mezelf! Iedereen moet rekening met mij houden! En zich aan mij aanpassen.. familie doet dit dan nog wel maar vrienden houden totaal geen rekening met je dieet, met je sport schema of tijden. En dat is oké.. IK ben namelijk degene die op dieet is, zij niet toch? IK ben degene die leuke avondjes afzegt omdat IK bang ben dat IK de fout inga. Dus als je op een andere manier naar al die dikke letters kijkt dan is het IK die zich moet aanpassen!

Mijn lieve familie past zich makkelijker aan dan dat ik dat doe. 1 dag in de week probeer ik bij mijn vader te eten, waar mijn wekelijkse vraag al word gesteld wanneer ik nog voor de portiek deur sta ‘nou pap wat eten we?’ Waarop mijn vader dan het perfecte antwoord geeft. Vaak een gerecht wat voor mij is aangepast met zo min mogelijke koolhydraten.

De rest van mijn week spendeer ik thuis bij mijn moeder en anders 38 uur per week op mijn werk. Ook thuis word er hard gezocht naar koolhydraat arme recepten! Als het een olympische sport had geweest had mijn moeder al een paar keer goud gewonnen! Dagelijks tovert ze een heerlijk recept in elkaar waarvan er altijd een bakje in de vriezer verdwijnt. Wanneer ik een avond shift draai is het net een all you can eat! Keuze zat..

Op mijn werk raken mijn collega’s ook langzaam gewend aan het idee! Af en toe krijg ik nog de vraag ‘wil je ook wat?’! En met een gerust hart zeg ik nee want ik weet niet hoeveel koolhydraten er in zitten. Voorheen kon ik niet bedenken dat ik een lekker cakeje, snoepje of broodje af moest slaan. Ze zeggen dat je mindset veranderen minimaal een jaar duurt maar ik zelf merk duidelijk verandering!

Helemaal boven in schreef ik dat vrienden totaal geen rekening met je houden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dit wel een te snel getrokken conclusie is. Vaak neem ik mijn eigen drinken mee want zij gebruiken het niet dus om dan van hun te verwachten dat ze zich op die manier aan gaan passen voor mij vind ik zelf te ver gaan. Maar ik weet zeker dat mijn vrienden dit wel voor mij over zouden hebben.

Groetjes, Lisa
Ps: mijn familie is wel wat groter maar ik kreeg alleen mijn moeder en zus zo gek om voor deze foto te poseren.

Lisa wordt begeleid door Enforce Den Haag en is bij ons ook te volgen op Facebook en YouTube.

Blog 4
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!