Afvalracer Eveline: “Ik zit in een stijgende spiraal”

Mijn eigen kasteel

Soms vraag ik mijzelf weleens af; vind ik het vervelend dat ik uit Barendrecht weg ben gegaan? Dat ik nu in mijn eigen ‘kasteel’ in Dordrecht woon. Waar ik alleen woon, zelf mag bepalen waar ik naar kijk op tv, wat ik voor mijzelf te eten maak en wanneer ik dat dan eet. Hoe laat ik naar bed ga en hoelang ik in de ochtend ‘snooze’. Ja en nee. Het zou natuurlijk fijn zijn geweest om in deze tijd (afgelopen jaren) steun te hebben gehad van iemand zeer dicht bij mij, een partner, die in de periode dat ik thuis was dag en nacht bij me was geweest. Nu heb ik heel veel steun gehad van familie, maar zij wonen niet in Dordrecht. Maar ik geniet er goed van; mijn eigen vrijheid. Waarom geniet ik er nu opeens meer van? Om dat ik lekker in mijn vel zit, ik zit in een stijgende spiraal waar nog lang geen einde aan gaat komen. En dat is wat mensen om mij heen zien, familie, vrienden en collega’s. En daar haal ik mijn kracht en motivatie weer uit. Ze zijn super trots op mij, dat ik deze stap heb genomen en dat ze zien dat ik zulke grote sprongen maak.

Af en toe..

Af en toe ga ik naar Barendrecht, even hondjes knuffelen bij mijn ouders of op stap met mijn zussen. Ik zie ze niet dagelijks, zelfs niet wekelijks, maar vertrouwd is het altijd. Iedereen kan tegen mij zeggen dat ik er goed uitzie, dat je begint te zien dat ik aan het afvallen ben of dat ik meer straal. Maar als ik het hoor van mijn ouders of zussen dan is het echt de waarheid.
Zo heb ik ook een paar vrienden/vriendinnen om mij heen die goudeerlijk zijn als ik om hun mening vraag en daar heb je wat aan!

Complimentjes vangen

Ik ben dit avontuur niet aangegaan voor de buitenwereld, om complimentjes te vangen. Ik ben dit avontuur aangegaan voor mijzelf, mijn persoonlijke en lichamelijke ontwikkeling. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet van complimentjes houd. Ik denk dat het heel menselijk is dat mensen opbloeien van complimentjes. En dat wij daar allemaal kracht en positiviteit uithalen.

Mijn familie en vrienden staan achter mij en zij respecteren mijn keuzes en daarom houd ik zo ontzettend veel van ze.

En misschien voor iedereen die dit leest een leuke uitdaging: geef eens 5 complimenten, op een dag, aan mensen die je tegenkomt, hoe groot of klein ze ook zijn en dat een week lang. Je wordt er zelf vrolijker van en anderen om je heen ook!

Ik wens iedereen een sportieve en positieve week toe.

Groetjes, Eveline

Eveline wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Eveline ook bij ons volgen op Facebook en YouTube.

Blog 4
Meedoen aan De Afvalrace 2018-2019? Schrijf je nu GRATIS in!