Afvalracer Ernesto: “We gaan allemaal mee in die flow”

Hoe gaat je familie/gezin ermee om?

Zo de eerste vier weken zijn om van de Afvalrace en ik kan zeggen ik ben nog steeds blij en gemotiveerd om door te gaan! Waar ik aan het begin dacht van dit gaat lastig worden om mijn doel te behalen, heb ik niet te hoog ingezet merk ik nu dat ik een mooi resultaat heb geboekt in de eerste vier weken. Kleding gaat losser zitten en ik merk elke week tijdens het weegmoment dat er kilo’s afgaan (een persoonlijke kpi).

Hoe gaat het mijn vrouw ermee om?

Gezien ik nu bewust omga met mijn voeding gaan we allemaal mee in die flow. We aten naar mijn idee niet verkeerd thuis maar nu de knop om is merk ik dat we bewuster omgaan met wat we kopen tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen, er gaat meer groente en fruit mee en ik denk dat er een goede balans komt in gezonde en minder gezonde artikelen in de kast. Mijn vrouw was altijd gemotiveerder om te sporten en haar frequentie van het gaan is goed, hoe fijn is het dat ik nu de spierpijnmomenten kan delen met haar. Zij wist al wat de bootcamp sessies waren met Rick en nu ik ook met Mitchel.

Hoe gaan de kinderen ermee om?

Ik merk dat Amy-Lynn er bewust mee bezig is gezien ze vaak genoeg zegt mijn pappa gaat 40 kg afvallen! Nu nog 30 kg minimaal. Ik ben blij dat zij op een ‘gezonde’ school zit zodat je dit als een rode leidraad terug ziet op allerlei manieren. Weinig aanpassen vwb haar voeding.

Wat nog meer qua verandering in het dagelijks leven?

Ik merk dat ik beter in mijn vel ga zitten en dat dit een positief effect heeft op het gezin, ik ben minder chagrijnig dan voorheen. Waar voorheen niemand in mijn buurt moest komen als ik kleding aan het passen was, ben ik daar nu wat makkelijker in aan het worden gezien ik meer kledingstukken pas.

Een ander positieve verandering is dat ik steeds meer zin krijg in de zomervakantie, ik weet dat ik deze koers moet blijven varen om mijn doel te bereiken. Dan is het ook zo dat mijn kinderen zullen merken dat ik steeds actiever wordt en bijvoorbeeld met ze het zwembad induik ipv aan de kant blijven zitten.

Ik hoop dat ik nog meer familie leden kan motiveren om dit samen met mij te doen!

Dit was het voor deze week en op naar week 5!

Groetjes, Ernesto

Ernesto wordt begeleid door Enforce Rotterdam en is bij ons te volgen op Facebook en YouTube.

Blog 4
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!