Afvalracer Laressa: Get out of your head

And into your life. Dat is de ondertitel van het boek dat ik momenteel luister: Unfuck yourself. Harde titel, harde materie. Ik begon dit boek te luisteren tijdens een lange wandeling. Hoewel er grappige stukken in zitten en ik als een idioot hardop lachte terwijl ik mensen voorbij liep (maar who cares) besefte ik wel dat dit boek zou dienen als schop onder m’n reet. Ik ben nogal eerlijk. Ik hou er niet van dingen te verbergen of te liegen. Sommige mensen hebben een bewonderenswaardige intrinsieke motivatie. Een soort brandend vuur dat nooit dooft, no matter what. Ik heb dat niet. Ik haal mijn motivatie vaker uit andere dingen. Niet dat ik twee keer in de week dat hele eind vanaf Amsterdam naar Den Haag reis en weer terug omdat ik bang ben dat ik anders voor straf in de hoek moet gaan staan. Het ligt wat gecompliceerder.

Het is lastig uit te leggen in een blog. De mensen die mij kennen, snappen mij. Dat zijn de mensen die mij door en door kennen en supporten en snappen zowel mijn soms ingewikkelde karakter als de nuances: ik heb geen cheerleader nodig. Dat is overigens een van de voordelen van mijn extinsieke, geidentificeerde motivatie; wat ik doe, hangt niet langer af van of ik word geprezen of niet. Meer wordt mijn motivatie aangewakkerd door zaken die samenhangen met anderen. Mijn toekomstige kind verdient een fitte moeder. Ergo: ik vind het belangrijk fit te zijn. Of, mijn partner verdient een partner die de beste versie van zichzelf is. Ergo: ik wil de beste versie van mezelf worden. Waar ik voor anderen een rol in kan spelen, wordt door mij geinternaliseerd, maar is dus nog altijd extern gereguleerd. And you know what? Ik ben daar trots op.

Terug naar het boek. In het boek wordt per hoofdstuk gesproken over verschillende verklaringen aan jezelf. I embrace the uncertainty. I got this. I am not my thoughts, I am what I do. Ik leg het graag uit maar voor nu laat ik graag weten dat ik deze verklaringen luid en duidelijk hardop heb herhaald in het mooie noorden van Amsterdam. Noem mij de dorpsgek, het deert me niet.

Vanaf nu gaat mijn avontuur verder met Danielle van Enforce Den-Haag. Het reizen is een beetje wennen maar ik heb het er totaal voor over. Danielle en ik hebben elkaar nu een keer gezien, we zien elkaar morgenochtend weer. Ik heb er zin in! Ondanks we elkaar nog helemaal niet goed kennen, heb ik wel het idee dat ik open en eerlijk kan zijn. Ik vind haar aanpak fijn, strakke afspraken, tijden en trainingen. Ik hou van dergelijke regimes. It holds me accountable en dat draagt weer bij aan het hele proces van fit worden en persoonlijke ontwikkeling.

Wat een zweverige blog. Ik ga een sapje persen en relaxen. Tot de volgende blog!

Liefs Laressa

Laressa wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Den Haag, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

LARESSA blog 3
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!