Afvalracer Laressa: Focussen op het vinden van ritme als het gaat om eten

Op de helft
3 van de 6 maanden zitten erop, het einde van de afvalrace is in zicht. Langzaam maar zeker verdwijnen de kilo’s. Soms denk ik: ik had meer gekund. Ik raak dan verstrikt in lastige gedachten en baal dan van de eerste maand van de afvalrace die niet voorspoedig verliep door een mismatch met de coach. Gelukkig lukt het me om dat baalmoment om te zetten in juist iets positiefs: juist ondanks het stroeve begin ben ik resultaten aan het behalen! Bijna 10kg eraf, we’re getting there!

Bewegen
Het thuis sporten vind ik nog altijd tien keer niks. Gelukkig kom ik nu veel buiten, veel meer dan in het begin van het traject. Ik vind het fijn om te wandelen en ondertussen een podcast te luisteren of een goed gesprek of interessante discussie te hebben met m’n vriend als we samen naar het bos gaan. Fysieke maar ook mentale training, altijd fijn.

Ritme
De komende 3 maanden wil ik me vooral focussen op het vinden van ritme als het gaat om eten. Ik ben helaas nog altijd werkloos door de corona crisis. Ik solliciteer me rot, zonder succes. Daarom zit ik thuis, zonder vast ritme. Een wekker zetten om 7 uur in de ochtend doordeweeks? Neh. Dat gaat me ook weer te ver. Toch wil ik een weg vinden die voor mij werkt. Ik ontbijt nu vaak na 12 uur s’middags. Zoals m’n dietist zegt: “eet voordat je honger krijgt om vreetkicks te voorkomen!” Weg met die grote lunch/ontbijt combo’s dus.

Winst
Ik wilde trouwens het nieuwe jaar in met double digits in plaats van triple. Helaas is dat echt op het nippertje niet gelukt. Geeft niks! Verjaardag, kerst, oud en nieuw. Ik ben eigenlijk alsnog trots dat ik zo dichtbij ben ondanks het lekkere eten. Normaliter was ik aangekomen, nu ben ik met een omweg toch een beetje afgevallen. Winst.

Doel voor de komende 12 weken: nog ongeveer 10kg eraf. Dat vind ik een realistisch doel.

Tot de volgende blog xx
Laressa

Laressa wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Den Haag, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Laressa blog 7
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!