Afvalracer Laressa: De finale: borrel, camera, actie!

Het was eindelijk zover: de finale van de afvalrace. In de afgelopen 6 maanden ben ik dichter bij mezelf gekomen en dichter bij wat ik graag wilde bereiken: een fitter lichaam en meer zelfvertrouwen.
Ik ben blij dat er, ondanks de coronamaatregelen, wel iets was geregeld door Jill. Ik weet niet precies hoe het haar is gelukt, maar wat was het gezellig! Prachtig hotel, wijn, een snack en niet te vergeten de andere deelnemers en coaches, de fotograaf en de filmcrew. Jill: dankje voor alle moeite. Niet alleen voor de finale maar ook voor je luisterend oor en je inzet om ervoor te zorgen dat ik het traject heb kunnen vervolgen in Den Haag.

Ik keek er al een poos naar uit. De finale. De afgelopen 6 maanden waren erg leerzaam, uitdagend en de groepstrainingen bij Danielle waren erg leuk, maar ik was er al even klaar voor om het ene hoofdstuk te sluiten en een nieuwe te openen. In de afgelopen 6 maanden ben ik mezelf meerdere malen tegen gekomen. Soms op een vervelende manier (uitstelgedrag, ongezonde patronen) maar ook vaak genoeg op een manier waar ik trots op ben. Toen ik tijdens de finale even met Jill en Danielle stond te kletsen vertelde ik hoe mijn mindset is veranderd tegenover mezelf. Waar ik eerst teleurgesteld en boos zou zijn omdat ik maar 8 kilo ben afgevallen, ben ik nu juist trots. Het is crisis, de zoektocht naar een baan was stressvol, ik zat vaak thuis en eten was dus altijd vlakbij. M’n relatie ging ondertussen naar de knoppen en dus uit, m’n financiele situatie was rot, de blessure aan m’n schenen bleef opspelen en ik ben tijdens dit allemaal gestopt met de antidepressiva en 8 kilo afgevallen. Hallo?! I did that! En ik ben trots. Ik voel me voldaan en tegelijkertijd energiek en gemotiveerd door te zetten. Ik ben goed zoals ik ben en vanaf hier kan het alleen maar beter!

Christina en ik zijn samen naar hotel Nassau in Breda gereden. Christina is een schat: wetende dat ik vanuit Amsterdam moet reizen, bood ze aan me ergens op te pikken. Chris is een echte doorzetter. Op de finaledag zelf is ze nog gaan sporten en ze wist al precies wanneer ze daarna weer zou gaan. De kanjer. Tijdens het traject heb ik altijd fijn met haar kunnen praten over van alles en nog wat. Op de eerste kennismakingsdag zei ze “waar denk jij allemaal aan? Ga eens eten” omdat ik zenuwachtig om me heen keek tijdens de lunch en me schaamde om te gaan eten. Soms heb ik een duwtje in de goede richting nodig, jij hebt me dat meerdere malen gegeven.

We hebben gelachen, foto’s gemaakt en over een rode loper geparadeerd. Danielle heeft onwijs lieve dingen gezegd over hoe ik me de afgelopen tijd heb ontwikkeld. Dankjewel daarvoor! Het is fijn als je verandering zelf voelt maar ook erg fijn als de omgeving het opmerkt. Thanks voor je grappige anekdotes tijdens het trainen en het geduld dat je soms voor me hebt moeten opbrengen. Dankje dat de trainingen ook een mentale workout voor me mochten zijn. Na de finale zei je “ik hoop dat je doorgaat met waar je nu voor staat.” Dat ga ik zeker! Steeds meer ontdek ik wat ik wil, waar ik voor sta en hoe ik dat wil uitdragen.

Al met al was de Afvalrace veel meer dan een afvaltraject. Al zagen Danielle en ik elkaar uiteindelijk niet veel door Covid, het was een avontuur dat heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling, zowel mentaal als fysiek. Ik besef weer dat balans bestaat: je hoeft niet alles of niets te eten, je hoeft niet alles te kunnen, grenzen aangeven is ok, soms gaan dingen anders maar dan zijn ze niet mislukt of verdoemd. Een verademing.

Met al deze lessen ga ik nu zelf verder. Het doel voor dit jaar is nog 8 kilo eraf. Gewoon, rustig aan, geen ongezonde pressure. Niet snel, maar blijvend afvallen. Ik heb er het volle vertrouwen in.
Bedankt voor het lezen van mijn blogs. Hou van jezelf. Body & mind!

De allerlaatste groetjes,
Laressa

Laressa wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Den Haag, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Hotel
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!