Afvalracer Kaylee: “Nu al 8,9 kilo afgevallen en ook al wat centimeters verloren”

De eerste fase van de Afvalrace zit er alweer op. Jeetje wat gingen deze 8 weken snel. Ze zijn voorbij gevlogen en het lijkt nog wel gisteren dat ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen met dit traject. Nog steeds ben ik dan ook heel dankbaar dat Remco mij heeft uitgekozen.

Voor de Afvalrace
Voordat De Afvalrace begon was ik al sinds de zomervakantie bezig om meer te gaan bewegen en op mijn voeding te gaan letten. Ik dacht ook eigenlijk niet dat ik uitgekozen ging worden en vond het moeilijk om het vol te houden. Ik viel dus weer terug in oude gewoontes. Wel ben ik toen 2,4 kilo afgevallen. Als ik er nu aan denk ben ik daar best trots op dat dat zelf is gelukt.

Toen ik hoorde dat ik was uitgekozen, mocht ik natuurlijk meteen op die welbekende weegschaal gaan staan om te bepalen wat mijn startgewicht zou worden. Op dat moment schrok ik erg van de weegschaal. Dit gaf me dan ook wel echt de moed om met dit traject aan de slag te gaan. Eindelijk hulp bij het bereiken van mijn doelen. Voordat ik startte met De Afvalrace was ik namelijk erg onzeker en wist ik niet zo goed wat ik in de toekomst wilde. Ja afvallen en gelukkig zijn, maar hoe ik dat zou gaan doen wist ik toen niet.

Wat heeft de afvalrace tot nu toe met mij gedaan?
Eigenlijk een hele hoop, ik heb veel geleerd qua sporten en eten, maar ook mentaal ben ik een stuk sterker geworden. Ik geniet nu meer van het eten en het sporten. Voorheen was het een moetje om gezond te eten en dan daarnaast nog te gaan sporten. Nu vind ik het juist leuk om te sporten en kan ik hier mijn gedachten even laten gaan en even nergens aan denken. Ook qua eten geniet ik er nu veel meer van. Ik eet gezonder en ook wanneer ik wat lekkers pak, pak ik bewuste lekkernijen en niet meteen de suikerbommen. Wat misschien nog wel het meest is veranderd, is het mentale stukje. Doordat ik sport en goed op weg ben voel ik me veel fitter dan voorheen. Ondanks dat ik het erg druk heb flik ik dit toch maar eventjes. Ik ben een stuk zekerder over mezelf en over de capaciteiten die ik bezit. Hierbij helpt niet alleen mijn omgeving mij, maar ook zeker Remco. Hij helpt mij dit traject door en door met hem te praten komt mijn zelfvertrouwen stukje bij beetje terug.

Wat ben ik dan afgevallen?
Waarschijnlijk wat iedereen graag wil weten op dit moment is wat mijn resultaten tot nu toe al zijn. Het gaat niet alleen om gewicht, maar ik heb bijvoorbeeld ook al wat centimeters verloren. Toen ik startte met de afvalrace was ik zelf al 2,4 kilo afgevallen, zoals je hierboven kunt lezen. Sinds dat ik gestart ben is daar is tijdens de afgelopen weken nog eens 6,5 kilo bij gekomen. Dat betekent dat ik nu dus in totaal 8,9 kilo ben afgevallen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar eindelijk gebeurt er iets en val ik af. Dat geeft mij goede hoop voor de rest van het traject en voor het behalen van mijn doelen.

Bedankt voor het lezen!
Groetjes, Kaylee

Kaylee wordt begeleid door Enforce Tilburg en is bij ons ook te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 9
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!