Afvalracer Karin: “Alweer 8 kilo geleden”

Acht kilo geleden ….

Alweer acht kilo geleden begon ik aan mijn Afvalrace-avontuur. Eigenlijk 5,5 kilo geleden maar op het moment dat ik hoorde dat ik die prachtige prijs had gewonnen, heb ik een ‘klem op m’n mond gezet’ en ben ik gaan bewegen. Vooral in die eerste 2 weken verloor ik de eerste kilo’s snel en makkelijk maar deze tellen voor De Afvalrace eigenlijk niet mee. Als ik terugkijk naar hoe ik begin dit jaar in het leven stond en hoe ik het jaar, hopelijk, ga eindigen, scheelt dat zeker 15 (!!) kilo. Ik was namelijk al een flink aantal kilo’s verloren door de trainingen voor mijn Alpe d’Huzes avontuur. Maar voor Mandy mij verraste als nieuwe deelnemer bij Enforce Drechtsteden, zat ik volledig op de verkeerde weg en ging ik richting mijn gewicht van begin dit jaar. Het moment om te starten en weer aan mezelf te werken, kon niet beter!

Fitter, energieker en meer zelfvertrouwen

Fors ben ik altijd geweest maar de laatste jaren liep het echt de spuigaten uit! Ik ben dan ook dankbaar dat ik aan deze race mee mag doen want het was echt hét zetje, dat ik hard nodig bleek te hebben. Door minstens drie keer in de week te trainen (wat me vooraf qua tijd onmogelijk leek) voel ik me veel beter. Aan mijn kleding merk ik lichaamsverandering en niet eens altijd aan de kilo’s. Ik zit ook veel lekkerder in mijn vel al haalt de man met de hamer mij best eens in maar daar ben ik ook steeds beter tegen gewapend. En dat straal je ook weer uit naar de buitenwereld! Hoe fijn is dat!

En door ….

Met nog 4 maanden te gaan, hoop ik nog 10 kilo af te vallen. Het is lang geleden dat ik die cijfers op mijn weegschaal zag verschijnen dus dat zou de spreekwoordelijke kers op de taart zijn (en ik vind dat ik die dan ook wel verdiend heb). Dat doel wil ik behalen en als ik ergens voor ga, doe ik dat vol overgave, dus kom maar op!

Maar nu eerst even een weekje vakantie. Ik heb nog nooit zoveel sportkleding meegenomen in mn koffer, dus het moet gebruikt worden ter compensatie van het overheerlijke eten wat me ongetwijfeld te wachten staat. De weegschaal is thuis gebleven maar ik probeer de balans te vinden. Jullie horen volgende week of dat gelukt is!

Groetjes, Karin

Karin wordt begeleid door Enforce Drechtsteden en is bij ons te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 9
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!