Afvalracer Kaylee: “Bewuster te leven en te sporten”

Het nieuwe jaar is weer begonnen, dat betekent voor de meeste mensen, goede voornemens. Voornemens die ieder jaar weer op een lijstje gezet worden en die de eerste maand ook geleefd worden. Ook ik maakte me hier schuldig aan.
Ieder jaar weer maakte ik een lijstje voor mezelf met goede voornemens. Met de hoop dat ik dat jaar de voornemens ook vol zou houden. Wetend dat dit eigenlijk niet ging lukken, gewoon omdat ik niet de juiste mindset had om het vol te houden. Dat wist ik toen natuurlijk niet, maar sinds ik uitgekozen ben voor De Afvalrace heb ik gemerkt dat ik veel meer kan dan dat ik zelf denk. Waar ik vorig jaar nog naar een maand stopte met mijn goede voornemens, heb ik deze goede voornemens nu al vorig jaar in gang gezet. Waarom zou je pas op 1 januari beginnen? Iedere dag is een dag die je moet gebruiken, wanneer je dus pas op 1 januari bent begonnen heb je de afgelopen 365 dagen verspild, terwijl in deze dagen je juist al resultaat had kunnen behalen. Dit is dan ook wat ik heb ingezien.

Wat gaat het nieuwe jaar mij brengen?
Ten eerste gaat het nieuwe jaar mij heel veel mooie dingen brengen, ik ga eindelijk mijn doel behalen en heb de beste stap ooit gezet. Met behulp van Remco ga ik ervoor om deze nieuwe levensstijl door te zetten en niet terug te vallen in mijn oude patroon. Ik ga een nieuwe versie van mezelf creëren. Een versie waar ik zelf trots op kan zijn en waarmee ik tevreden ben. Niet meer bezig zijn met de meningen van anderen en de energie in mijzelf steken en de mensen die mij steunen en er voor mij zijn. Ook gaat dit nieuwe jaar mij nieuwe mogelijkheden bieden. Door bewuster te leven en te sporten ben ik een andere levensweg in geslagen. Straks wanneer ik mijn streefgewicht bereikt heb en het me lukt om deze levensstijl aan te houden kan ik alleen maar trots zijn op mezelf. Dat ben ik nu al, maar ik wordt er wel enorm gelukkig van als ik aan het eindresultaat denk. Ik ga er dan ook voor om dit te behalen en mezelf eindelijk lekker in mijn vel te voel. Want jeetje wat heeft dat lang geduurd. De vraag die door mijn hoofd spookt is dan ook: Waarom heb ik dit niet eerder gedaan, zo’n verandering doet zoveel met je lichaam, maar ook met je leven in het algemeen. Je waardeert kleine dingen meer, wanneer je jezelf prettig voelt. Ik raad het dan ook zeker iedereen aan om een grote stap buiten je comfortzone te nemen. In het begin is het misschien eng, maar uiteindelijk wordt je er zoveel gelukkiger van.

Terugblik
In mijn vorige blog had ik jullie verteld dat ik even niet op de weegschaal ben gaan staan tijdens te feestdagen. Dit heb ik natuurlijk deze week wel gedaan. Ik ben op gewicht gebleven en ben dus niet aangekomen, maar ook niet afgevallen. Ben ik teleurgesteld in mezelf? Een beetje, ik vind het jammer dat ik niet mijn uiterste best heb gedaan om toch af te vallen, maar ben toch wel een beetje trots dat ik niet ben aangekomen. Normaal gesproken at ik mezelf tonnetje rond met de feestdagen, maar dit keer heb ik me erg ingehouden en heb ik genoten met mate.

Nieuwjaarswens
Natuurlijk wens ik iedereen een gezond en sterk 2019, maar ik wil Remco bovendien ook nog het allerbeste wensen in 2019. Hij heeft mij deze kans gegeven en daar ben ik erg dankbaar voor. Soms kan ik je wel achter het behang plakken, maar ach dat maakt het allemaal ook wel erg gezellig. Bedankt Remco voor het vertrouwen in mijn kunnen en dat je me helpt met het waarmaken van mijn doelen.

Tot volgende week!
Groetjes, Kaylee

Kaylee wordt begeleid door Enforce Tilburg en is bij ons ook te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 13
Meedoen aan De Afvalrace 2018-2019? Schrijf je nu GRATIS in!