Afvalracer Karin: “Zak met je billen naar beneden”

Carnaval en vreemdgangers

Aan mij is carnaval niet besteed maar over deze combinatie wordt natuurlijk vaker (lachend) gesproken. In Dordrecht konden we daar afgelopen maandag over meepraten want ook wij hadden twee ‘vreemdgangers’ in ons midden. Vanuit Dordrecht verhuizen naar onder de rivieren, geeft natuurlijk geen garantie op carnavalsbloed (toch Aldo). Dus terwijl velen in, voornamelijk Zuid-Nederland aan het hossen waren, kwamen Aldo en Mark vanuit het Brabantse lang meetrainen bij Enforce Drechtsteden. En Mandy heeft deze bikkels lekker laten afzien en laten zweten! Gezellig en leuk dat jullie er waren!

Eindstreep in zicht

Met de eindstreep in zicht, wil ik eigenlijk nog wel 15 kilo in drie weken afvallen maar ik vrees dat dat onbegonnen werk is. Door flinke vermoeidheid in zowel mijn lijf als in mijn hoofd, is voornamelijk het eetritme niet meer wat het geweest is. De energie is ‘op’ maar het sporten houden we echt nog even vol want dat blijft voor dat stukje broodnodige ontspanning zorgen. En na de finaledag is het sporten natuurlijk niet ineens klaar. Ik ga zeker door met bewegen! Want het heeft me zeker gelukkiger en fitter gemaakt!

Sporten is gezond dus doe lekker mee

De afgelopen maanden zijn we bijna experts geworden in squats. En die squat wil ik jullie graag meegeven omdat hij goed te doen is en je er geen materiaal voor nodig hebt. Houd je voeten met je tenen iets naar buiten gedraaid op ongeveer schouderbreedte. Zak met je billen naar beneden zonder je rug te ronden (een soort poephouding). Zak zo diep mogelijk en let erop dat je je rug dus in een rechte positie houdt. En als je dit een flink aantal keer achter elkaar doet, ben je in elk geval verzekert van enige spierpijn de volgende dag …. Succes!

Tot volgende week!
Groetjes, Karin

Karin wordt begeleid door Enforce Drechtsteden en is bij ons te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 22
Meedoen aan De Afvalrace 2018-2019? Schrijf je nu GRATIS in!