Afvalracer Karin: “Bloggen, vloggen en … joggen!”

Bloggen, vloggen en …. joggen!

Eigenlijk hoort de volgorde anders te zijn want van de bovengenoemde drie woorden zijn we op dit moment toch echt het meest op het sportveld terug te vinden. Het ritme begint te wennen en al zien we het niet direct terug aan de cijfers op de weegschaal, mijn kleding begint langzaamaan ruimer te zitten. Een mooie beloning voor deze intensieve weken met sporten en nadenken over anders en gezonder eten. Ik begin er steeds meer lol in te krijgen!

Mijn lichaam begin het leuk te vinden!

Na vier weken flink sporten, zie ik echt dat het allemaal een beetje makkelijker gaat. Waar mijn spieren eerst erg stram en stijf waren, merk ik echt dat alles weer soepeler begint te bewegen. Het klinkt gek maar zelfs een stuk wandelen lijkt makkelijker te gaan! En met de ‘food-app’ zie je zo duidelijk hoeveel calorieën je eet maar ook hoeveel calorieën je met een klein snoepje kunt ‘verpesten’ dat ik dat echt wel uit mijn hoofd laat. En de behoefte om te snoepen is natuurlijk ook veel minder door een beter ritme en een goede balans in voedingsstoffen.

Samen eten blijft gezelliger

Omdat ik in mijn ‘uppie’ woon, schuif ik voor het avondeten regelmatig aan bij mijn ouders. Onderweg van werk naar huis kom ik er bijna langs en voor mij is dit bijzonder fijn want als ik thuiskom en ik moet nog gaan koken, weet ik dat gezond eten er regelmatig bij in zal schieten. Je herkent het vast. Door vermoeidheid van een lange pittige dag werken, ontbreekt de zin om gezonde boodschappen te doen en gezond te koken waardoor de keuze voor een boterhammetje of even snel iets halen op de hoek, makkelijk is gemaakt. En het is natuurlijk ook veel gezelliger om met elkaar de dag even door te spreken. Een echte win-win-situatie waar ik ontzettend blij mee ben!

Groetjes, Karin

Karin wordt begeleid door Enforce Drechtsteden en is bij ons te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 4
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!