Afvalracer Joëlle: “Een shout out naar mijn ouders”

Hoe gaat je familie ermee om?

Er zijn al vier weken voorbij, wat gaat het snel! In deze blog geef ik een shout out naar mijn ouders. Afgelopen april ben ik terugverhuisd naar Nederland, na vier jaar in Spanje te hebben gewoond. Heel fijn dat ik terecht kon bij mijn ouders, ik ben me er bewust van dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Behalve dat het heel fijn is om in een vertrouwde omgeving weer aan het Nederlandse leven te wennen, helpen mijn ouders me ook op andere manieren bij De Afvalrace.

Taxiservice

Zo noemen mijn ouders het vooral zelf. Omdat ik mijn rijbewijs nog niet heb, brengen ze me vaak naar de training. Het is ongeveer twintig minuutjes rijden, met het openbaar vervoer minimaal een uur waardoor ik vaak net in de knoop zit met werk en avondeten. Daarom is het echt superfijn dat ze mij brengen. In ieder geval tot midden november, wanneer ik (fingers crossed) dan wel mijn rijbewijs heb.

Meal preps

Vaak kook ik voor mijn moeder en mezelf. Mijn vader en broer eten dan wat anders, omdat die niet altijd interesse hebben in zoete aardappelen, quinoa, groentegerechten of gekke foodcombi’s die ik op Pinterest voorbij heb zien komen. Omdat ik een menu voor de hele week opschrijf en dit prominent in de keuken hangt, weet wel iedereen wat er dagelijks op “mijn menu” staat. Wanneer ik dan thuiskom van werk, is soms het eten al gedaan. Heel relaxt!

Leuke reacties

In de eerste week van De Afvalrace heb ik aan mijn familieleden in onze familie app laten weten dat ik meedoe aan het programma. Ze waren allemaal erg enthousiast en steunend. Daarnaast plaats ik bijna wekelijks een update op mijn eigen Instagram account wanneer de blog online staat. Hier krijg ik superleuke reacties op, ook van mensen waarvan ik het niet had verwacht.

Week 4

Verder vind ik deze week iets meer challenging. Zo is dat rijbewijs waar ik voor ga heel leuk, maar krijg ik er ook een hele hoop zenuwen van. Daarnaast had ik afgelopen donderdag mijn eerste werkdag waar ik me onnodig druk om heb gemaakt. Ik weet niet hoe het kan, maar in zulke periodes lijkt het echt alsof ik zo veel meer kan eten dan normaal. Ik mag per dag 1399 kcal en eigenlijk kom ik hier normaal gesproken heel gemakkelijk aan op een gezonde manier. Afgelopen week heb ik alleen niet elke dag mijn target gehaald. Of nou ja, wel gehaald, maar ook overschreden. En hierdoor kom ik dan in een vicieuze cirkel, want daar word ik weer zenuwachtig van… Anyways, mijn nieuwe werk is tot nu toe heel leuk en het rijbewijs komt haalbaar in zicht. Hopelijk is dat onrustige gevoel in week 5 helemaal weg.

Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 4
Meedoen aan De Afvalrace 2018-2019? Schrijf je nu GRATIS in!