Afvalracer Joëlle: “De eerste 10 kilo’s vieren met een hammam-bezoek”

Oké heel fijn, Sinterklaas is weer geweest. Ik heb het eerste deel van de feestmaand overleefd. Toen ik mijn collega’s vertelde dat ik dit jaar geen kruidnootjes op had, waren ze onwijs verbaasd. Ik ben er eigenlijk ook wel trots op. Want zodra je begint, ben je snel onderaan de zak. En dat moeten we niet hebben. Nu ik op de afgelopen 8-9 weken terugkijk, zie ik nog meer waar ik trots op mag zijn.

Sinds de officiële start van De Afvalrace (8 oktober), ben ik namelijk 6,3 kilo afgevallen. Zondag (gisteren wanneer je dit leest) is mijn weegdag en ik wil dat er dan nog 1,4 kilo af is. Dat zou dan 7,7 kilo zijn in totaal; 12,1 kilo sinds augustus, toen ik zelf ben begonnen. Dus ik duim dat me het morgen gelukt is; dan zit ik namelijk onder de 90 kilo – jeej! En waarom per se nu, vraag je je misschien af…

Dinsdag ga ik op vakantie en ik vind het een mooi doel om dan onder dat gewicht te zitten. Mijn afgelopen weken zijn een beetje met ups en downs gegaan. Soms ging er in een week 1,5 kilo af, dan weer slechts 0,2 kilo… Hopelijk is morgen weer dat eerste het geval. Behalve kilo’s die eraf zijn gegaan de afgelopen weken, merk ik ook op andere vlakken verschil. Tijdens ons warmlooprondje (die inmiddels van 8 naar 12 minuten is gegaan) hoef ik niet meer te hijgen en haal ik bijna de 6 rondjes. Daarnaast kan ik de wall-sit een hele minuut volhouden (zie foto). Dit klinkt heel gemakkelijk, maar elke keer vergis ik me weer… Met de 1-op-1-training heb ik afgelopen week 40 kilo behaald met squatten met de stang, dus nog een extra jeej!

Voor de komende dagen heb ik een schema gekregen met oefeningen die ik thuis kan doen. Zo kan ik op vakantie door blijven gaan. Nu al zin in de burpees die erin staan, haha! Mijn Food-app gaat ook mee om alle couscous en tajines zo goed mogelijk erin te verwerken. Ik ga naar Marrakech en gelukkig is de keuken daar best gezond. Daarnaast staat er zaterdag een 3-4 uur durende hike op de planning. Toch vind ik het een klein beetje spannend of ik aan genoeg beweging kom en ook omdat ik mijn eten niet helemaal goed kan plannen zoals thuis.

Ik werk trouwens in mini-doelen van 5 kilo’s, startend vanaf 10 (sinds mijn eigen start). Omdat ik dat vorige week heb behaald, mag ik mezelf belonen en zo heb ik elke keer iets om naar uit te kijken. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik de eerste 10 kilo’s mag vieren met een hammam-bezoek op vakantie. Wanneer ik terugkom, gaan we alweer richting het tweede deel van de feestmaand: Kerst. Soms is het wel moeilijk met alle lekkere geuren en verleidingen, maar ook wederom een uitdaging. Want er zijn zoveel lekkere dingen zelf te maken die gezond zijn. Ik heb nu al zin in gezonde scones voor het kerstontbijt!

Tot volgende week!
Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 9
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!