Afvalracer Joëlle: “Ik heb mezelf weer verrast”

De eerste week van 2019 is voorbij en ik ben happy! En dat is omdat ik mijn eerste doel van de tweede blogfase heb bereikt. Dat was namelijk aan één stuk door 7,5 km hardlopen. Vorige weekend is me dat dus gelukt! Ik had een schema voor mezelf gemaakt en in dat schema zou ik eigenlijk pas over 3-4 weken de 7,5 km halen dus ik heb mezelf weer verrast.

Ik was sowieso vorige week heel trots op mezelf, want ondanks dat het Oud & Nieuw was, heb ik die week vijf keer gesport. Het begon met hardlopen op Nieuwjaarsdag – best lekker, want het was overal uitgestorven. Sportschool op woensdag, bootcamp op donderdag en zaterdag en weer hardlopen op zondag. Alle sportmomentjes staan netjes in m’n agenda, ik houd namelijk best van plannen. Waar ik voorheen dan heel enthousiast drie keer sporten noteerde en vervolgens misschien één keer de sportschool bezocht, is dat nu wel een wereld van verschil. Die tijd lijkt echt een eeuwigheid geleden. Door Rick’s tip die ik graag met jullie deel, kwam ik er weer op.

Rick’s tip: “Integer zijn tegenover jezelf en anderen.”
“Het komt regelmatig voor dat mensen beginnen met sporten, maar dat zonder een duidelijk doel en plan doen. Als jij met jezelf hebt afgesproken om op maandag, woensdag en vrijdag te gaan sporten en in de eerste weken al één of meerdere keren overslaat dan lieg je keihard tegen jezelf en zal resultaat uitblijven. Uiteindelijk zorgt dit gebrek aan ruggengraat en regelmaat er ook voor dat je tijdens een motivatiedip helemaal niet meer gaat.

Maak daarom keiharde afspraken. Noteer in jouw agenda wanneer je gaat sporten en houd je hier altijd aan. Als je een afspraak hebt op je werk zorg je er ook voor dat je aanwezig en op tijd bent. We zijn van nature lui en verzinnen oneindig veel excuses om niet te doen wat we eigenlijk wel zouden moeten doen. Wees dus integer, schrijf doelen op, spreek ze uit en wees geen leugenaar. Simple as that!”

En nu in de praktijk…
Je bent aan het eind van de blog gekomen en je hebt Rick’s tip gelezen. Heb je nu zoiets van… “Ja, ik moet echt wat doen én eerlijk zijn naar mezelf”? Begin dan je sportieve 2019 met de Enforce Family & Friends Bootcamp op zaterdag 19 januari. Zet het gelijk in je agenda en schrijf je in via de volgende link: https://goo.gl/forms/4NTlwgIxRtbD5Oov1

Tot aanstaande zaterdag bij de Bootcamp!
Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 14
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!