Afvalracer Joëlle: “Tijdens De Afvalrace heb ik wilskracht en doorzettingsvermogen gevonden”

Zo… En dan zitten de 26 weken er opeens op! Ik kan me de eerste weken van De Afvalrace nog goed herinneren. Vooral mijn eerste bootcamp. Na tien minuten zat ik al op de grond met oorsuizen en op randje flauwvallen. Ik had niet verwacht dat mijn conditie zó slecht was. Desondanks begon ik vol enthousiasme aan het programma. Hierbij de samenvatting van mijn Afvalrace.

Punt B
Tijdens het eerste live event kreeg ik voor het eerst over ‘punt B’ te horen. Al snel had ik mijn punt B bepaald: -25 kg binnen zes maanden. Uiteindelijk zijn het er 19 geworden. Het voelt niet alsof ik gefaald heb, maar ik heb ook nog niet het échte trotse gevoel wat je volgens mij hoort te hebben. Ik ben er nog niet helemaal achter waarom dat zo voelt…

Sportdoelen
In eerste instantie had ik mezelf als doel gegeven om in het halfjaar van De Afvalrace 7,5 km te kunnen hardlopen. Dat zijn er uiteindelijk 10,5 geworden! Afgelopen weekend vond namelijk de kwartmarathon van Rotterdam plaats. Het was zwaarder dan ik had verwacht, maar in 1u15 was ik binnen! De week daarvoor deed ik mee aan de Strong Viking Mud Edition. 7 km met ruim twintig obstakels. Een halfjaar geleden had ik mezelf echt niet geloofd als ik had gezegd dat ik deze twee evenementen zou doen. Super leuk ook om te horen dat je hiermee anderen inspireert. Zo kreeg ik op de ochtend van de kwartmarathon nog een appje van een vriendin, die me behalve succes wenste ook vertelde dat ik haar inspireerde om die dag ook weer de hardloopschoenen aan te trekken.

Eten & plannen
Met het eten heb ik niet heel veel problemen gehad. Ja, ik heb vaak aan kaassoufflés en kroketten gedacht, maar ik heb alle (snack)verleidingen kunnen weerstaan. Soms vond ik het lastig de balans te vinden tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Aan vetten kom je (ik tenminste) namelijk altijd wel heel snel, maar die andere twee… Soms voelde ik me ook echt een bodemloze put. Dan zat ik al aan m’n 1.075 kcal en had ik nog trek. Om 21.00 uur naar bed gaan of een paar glazen water wegtikken, hielp dan wel een beetje. Verder heb ik veel aan het plannen gehad. Eetschema’s voor de hele week maken en preppen, maakten De Afvalrace makkelijker. Ook de sportmomenten waren altijd ingepland. Vijf dagen per week, waarbij ik in de zes maanden slechts twee keer heb afgezegd (één goede reden: griep, één minder goede reden, maar wel leuk: Feyenoord in De Kuip). Tijdens De Afvalrace heb ik wilskracht en doorzettingsvermogen gevonden, waar ik heel blij mee ben. Het waren zes hele leuke en leerzame maanden!

Nieuwe doelen
De Afvalrace is nu afgelopen, maar mijn eigen race nog niet. Ik ga nog een halfjaar door met Enforce Rotterdam. In deze periode wil ik nog 13 kg afvallen. Daarnaast heb ik mijn zinnen gezet op de halve marathon van Valencia, eind oktober. Dus er is nog genoeg werk aan de winkel!

Shout outs
In mijn laatste blog wil ik graag nog wat shout outs doen. Allereerst wil ik Rick en Mitchell van Enforce Rotterdam bedanken dat ik gekozen ben om De Afvalrace te doen en voor de begeleiding het afgelopen halfjaar. Altijd lekker direct en gewoon zeggen waar het op staat; daar maak je mij wel blij mee. Daarnaast ook mijn ouders, die me heel wat maandjes hebben gebracht en gehaald van en naar de trainingen, toen ik mijn rijbewijs nog niet had, én die heel veel rekening hebben gehouden met mijn eten en planningen. En natuurlijk de medesporters bij Enforce Rotterdam en de gezelligheid! Verder ook heel lief dat vriendinnen, maar ook collega’s rekening met mij hielden. Zo was er behalve taart op kantoor na een afgesloten opdracht, ook speciaal bananenbrood gebakken. Kreeg ik extra eitjes op vakantie in Marrakech om aan mijn eiwitten te komen en deden we daar samen de workouts om 8.00 uur ‘s ochtends. Werden er speciaal restaurants gekozen waar ik ook lekker en gezond met vriendinnen kon eten. Heel fijn allemaal!

Tot slot wil ik iedereen bedanken die het afgelopen halfjaar trouw de vlogs heeft bekeken en de blogs heeft gelezen.

Groetjes, Joëlle

Blog 26
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!