Afvalracer Joëlle: “Appelstroop, broccoli & spinazie: Here I come!”

Oké… Ik staar al tien minuten naar mijn beeldscherm. Er is mij gevraagd een ‘supertip’ te delen. Maar wat is nou een originele tip, die nog niet in de andere 10+ blogs staat? Ik vind het maar moeilijk.

Weer tien minuten verder… Plannen en preppen is best voor de hand liggend om te zeggen, maar ik heb een derde ‘p’ gevonden. Jaaa, volgens mij heb ik een tip te pakken! En die supertip heet Pinterest. Op meerdere manieren heb ik iets aan deze app gehad tijdens De Afvalrace. Ten eerste heb ik de app veel gebruikt voor receptjes. Fijn is dat je op verschillende woorden kunt zoeken, bijvoorbeeld gecombineerd met ‘healthy’. Ik gooi dan vaak wat overgebleven ingrediënten, die anders weg moeten, in de app erbij en Pinterest does the job. Op deze manier heb ik al veel lekkere, gezonde recepten ontdekt.

Pinterest is voornamelijk bedoeld om collageborden te maken. Nu ik een aantal maten kleiner heb, moet ik regelmatig(er) nieuwe kleding kopen. Negen van de tien keer weet ik niet wat ik moet kopen. Je lichaam verandert tijdens De Afvalrace en niet alle kleding die ik voorheen droeg, vind ik nu nog leuk. Ik blijf fan van oversized truien, maar ik vind het ook handig dat ik nu meer variatie in kledingsoorten aan kan. Eerlijk gezegd vind ik dat je met maatjes kleiner veel meer leukere keuzes aan kleding hebt. En ik kan niet voor eeuwig in oversized kleding blijven lopen. Pinterest heeft me inspiratie gegeven welke kleding nog meer leuk bij elkaar staat. Sommige combi’s vind ik (nog) niet bij mijn figuur passen; daarvoor wil ik nog een paar kilo’s afvallen en daardoor zijn de collageborden ook gelijk een motivatietool.

Daarnaast vind je op de app ook heel veel challenges, zoals een ’30 dagen squat challenge’ of hele workout plans. Daar gebruik ik Pinterest dan weer niet voor, want ik vind m’n vijf dagen per week workouts al challenging genoeg. We doen sinds twee weken trouwens de Workout Of The Day. Om een indruk te geven daarvan, maar natuurlijk mag je ook zelf meedoen.

Bij een WOTD zitten geen pauzes tussendoor, dus lekker knallen:

– 40 squats
– 40 push-ups
– 40 deadlifts (zonder gewicht)
– 40 mountain climbers (per been)
– 30 squats
– 30 push-ups
– 30 deadlifts (zonder gewicht)
– 30 mountain climbers (per been)
– 20 squats
– 20 push-ups
– 20 deadlifts (zonder gewicht)
– 20 mountain climbers (per been)
– 10 squats
– 10 push-ups
– 10 deadlifts (zonder gewicht)
– 10 mountain climbers (per been)

Weekupdate
Afgelopen week vond ik maar zwaar. Of nou ja zwaar, ik heb het voor mezelf zwaar gemaakt. Je kent toch van die dagen dat je nergens zin in hebt, van iets kleins wilt gaan huilen en zo ontzettend moe bent (of nou ja, misschien de ladies). Dat heb ik ongeveer vier dagen gehad. Tel daarbij knopen in je spieren op (maar heel fijn dat Fisiocrem bestaat) en hallo zelfmedelijden! Op dat soort momenten wil ik dat ik nog wat krachtiger ben en zo’n gevoel uit m’n hoofd krijg. Dus ja, nog steeds genoeg werk aan de winkel! Eén oorzaak van het moe zijn, heb ik trouwens achterhaald. Vorige week heb ik bloed laten prikken en daar kwam een klein ijzertekort uit. Dus appelstroop, broccoli & spinazie: Here I come!

Tot volgende week!
Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 22
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!