Afvalracer Eveline: “Hoeveel herhalingen moet ik doen”

Trainer
Als ervaren trainer neem ik jullie mee in mijn workout schema. Haha.. nee grapje, ik ben geen ervaren trainer. Ik train wel en met grote regelmaat, maar het idee dat Mandy mij loslaat en ik alles zelf moet verzinnen vind ik maar helemaal niets. Wat moet ik dan precies doen in de sportschool, hoeveel herhalingen moet ik doen, kan ik zelf ook dat extra beetje doorzetten als ik het gevoel heb dat ik niet meer kan, ga ik dan ook sporten als het regent. Ik weet dat dat mijn valkuilen zijn, dus moet ik komende weken zoveel mogelijk informatie opzuigen.

Opwarmen
Iedere training starten we met rennen, rondjes rennen. 5/6/7 rondjes of juist 5 minuten lang. Gevolgd door hakken-billen op de plek gevolgd met squats om daarna door te gaan met kniehef en daarna squat lunges. Dit gaat in sessies van 3 rondes. Daarna planken. De opwarmende fase. Het is natuurlijk heel belangrijk om je spieren warm te maken. Dat is misschien wel de belangrijkste tip uit heel deze blog.

Gewichten
Met een kettlebel kun je zoveel verschillende oefeningen doen. Squats, lunges, swings, upride row, uitstoten, liften. Variaties genoeg. Als ik zelf in de sportschool aan het trainen ben heb ik inspiratie genoeg. Zet een doel voor jezelf vast. Bijvoorbeeld: Ik doe drie oefeningen van 15 herhalingen en dat 4 rondes lang. Dan weet je waar je naartoe werkt en wat je van jezelf vraagt. Wees eerlijk naar jezelf, probeer er alles uit te halen zonder dat je echt te ver gaat. Spierpijn is fijn, dan voel je dat je wat hebt gedaan, maar blessures willen we niet. Weet je grenzen, ook een heel belangrijke tip.

Resistance bands
Met een toevoeging van een resistance band zijn je oefeningen al op een ander niveau. Resistance bands, ook wel weerstandbanden zorgen ervoor dat de oefening zwaarder wordt. Ze zijn er in verschillende kleuren, die variëren van light tot extra hard. De meeste sportscholen hebben ze ook en anders zijn ze zo te krijgen in een sportwinkel. Ook deze kan je goed samenvoegen met squats, lunges, of als je met gewichten aan het trainen bent vanuit een squathouding. Voordeel is: je krijgt er strakke billen van. En wie wil dat nou niet?

Een ervaren trainer wil ik mezelf zeker niet noemen, maar ik merk wel dat ik de afgelopen periode veel heb geleerd. Dat ik alles in mijn rugzak heb gestopt en dat meeneem als ik zelf verder aan de slag moet, hoe spannend ik dat ook vind.

Mocht je nu willen weten hoe ik ben veranderd in het afgelopen halfjaar en heb je zin in een gezellige avond, geef je dan op voor onze afsluitavond op vrijdag 5 april in Ulvenhout. Aanmelden kan via deze link: FEESTAVOND

Ik hoop je daar te zien.
Groetjes, Eveline

Blog 22
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!