Afvalracer Joëlle: “De 10k is één van mijn focuspunten”

Yesss! Ik heb de 10k volbracht. Nog lang niet de eindtijd die ik wil, maar dat wijt ik voor nu maar even aan de minutenlange rode stoplichten en de gladheid. De 10k is in ieder geval één van mijn focuspunten voor de laatste periode, namelijk een zo snel mogelijke tijd neerzetten.

Kilo’s te gaan
Mijn volgende focuspunt is het aantal kilo’s dat er de komende weken afgaan. Om mijn Afvalracedoel te halen, moeten er nog precies negen kilootjes af. Om dit te bereiken, ga ik er nog een schepje bij doen met de trainingen. Net iets meer van mezelf vragen op dat gebied. Ook valt er denk ik nog wel wat winst te behalen op het nog secuurder bijhouden van de food-app.

Concentratie
Op het gebied van concentratie moet ik de laatste fase van De Afvalrace de focus blijven bewaren. Tijdens de trainingen kan ik soms nog wel eens afgeleid zijn, dus wat dat betreft, kan ik daar nog wat beter op letten. Daarnaast heb ik de afgelopen weken een soort sociale winterslaap gehouden. Door de kou en donkere tijden had ik vrij weinig zin om leuke dingen te doen. Niet dat het nu een stuk warmer is, maar we gaan wel weer richting de lente. En zonnigere tijden staat bij mij gelijk aan leuke dingen doen. Dan is het ook belangrijk gefocust te blijven en me aan mijn planningen te houden.

Weekupdate
Zoals ik zei, het lijkt alsof ik een klein beetje uit mijn sociale winterslaap ben ontwaakt. Zo heb ik een drukke week achter de rug met twee dagen introductie van werk met overnachting, een etentje, een weekend Amsterdam, daartussen vier sportmomenten plannen en natuurlijk vijf werkdagen. Het is gelijk een goede test voor mij, waar ik namelijk op moet letten:
• Mijn vier sportmomenten behalen;
• Minimaal 3 liter water p/d halen;
• Op tijd eten en eten voor ik trek krijg;
• Minimaal 8 uur p/n slapen.

Dit zijn punten die er voorheen vaak inschoten wanneer ik drukkere werk- en sociale periodes had. Door het op te schrijven, heb ik een soort stok achter de deur. Dus ja, ik weet waar ik de komende weken op moet letten!

Tot volgende week!
Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 18
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!