Afvalracer Jeanine: Kampioen Jeanine!

De allereerste ontmoeting met Jeanine kan ik mij nog goed herinneren.
Dat was in september tijdens een Live Event van De Afvalrace op mijn locatie in Haarlemmermeer. Ze vertelde waarmee ze al een tijdje liep, dat ze in een cirkeltje steeds aan het draaien was, het iedere keer weer probeerde om haar gezondheid weer in goede banen te krijgen, maar dat ze steeds weinig tot geen resultaat zag, waarna ze weer terugviel in haar oude patronen.

Jeanine was nog wat gesloten en hield nog wat afstand van mij, want het is niet niks als er ineens iemand is, die je allemaal vragen stelt, die nog nooit iemand anders je heeft gesteld, #brutaaleerlijk en geen genoegen neemt met een oppervlakkig antwoord.

De eerste trainingen waren zwaar, laten we heel eerlijk zijn, het lichaam voelde zich niet prettig om uit de comfortzone te komen en nu echt aan het werk te gaan.
Jeanine deed al wel een paar keer per week zumba en spinning, want dat vond en vindt ze nog steeds geweldig om te doen. In totaal was ze nu vijf keer aan het sporten/trainen. Af en toe moest ik haar wel afremmen, want soms was ze wel zeven dagen per week actief bezig.
Dit heeft ze wel geweten, omdat ze veel spierpijn kreeg!

Na verloop van tijd kwam Jeanine meer los en vertelde ook wat meer over haar privé. Zoals zo veel mensen draagt iedereen zijn/haar eigen rugzak mee. De vraag is hoe ga je hiermee om. Jeanine ging hier echt mee aan de slag, dacht over de dingen na en handelde er ook naar, liet zich niet meer zo snel op de kast jagen en accepteerde dat sommige dingen zo gegaan zijn. Ze liet zich niet meer zo snel uit het veld slaan en bleef niet meer te lang bij de dingen stil staan die niet leuk of gelukt waren.

Ik zag haar groeien in haar hele doen en laten, haar manier van denken, veel bewuster met haar gezondheid bezig, de dynamiek van haar omgeving werd anders. Het viel mensen op dat Jeanine een krachtige vrouw was geworden, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal, wat zich uitte in complimenten naar haar toe, vanuit familie en vrienden.

Dat vind ik nog het mooiste resultaat, want dat betekent dat haar harde werken echt profijt heeft. Tuurlijk is het mooi om te zien dat de cijfers op de weegschaal veranderen naar de goede kant.

Als trainer en coach ben ik dan ook supertrots op Jeanine en blij dat ze deze uitdaging met mij aan wilde gaan bij Enforce Haarlemmermeer, om te bouwen aan een gezonde en vitale levenswijze. Hier eindigt het nog niet, samen gaan we nog een stap verder om haar volgende doelen te halen.

Jeanine, je bent een topper!

Al onze deelnemers krijgen in deze bizarre tijden de mogelijkheid om te blijven trainen tijdens live te streamen Online Training Sessies. Elke dag van de week zijn er verschillende tijdsblokken met verschillende levels, voor ongeoefende naar geoefende tot gevorderde sporters met verschillende mastertrainers, waarin deelnemers op elk gewenst moment kunnen instappen (34 live online trainingen per week).

Pablo Bontes
Enforce mastertrainer
pablo@enforce.nl

Jeanine wordt begeleid door Enforce Haarlemmermeer, je kunt Jeanine ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Jeanine 11
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!