Afvalracer Eveline: “Ik zit bij de spoedeisende hulp”

Deze week had als thema: Vertel iets over je coach. Dat zie je ook terug in deze blog en je ziet vooral wat voor een topper Mandy is, maar toch was deze week voor mij juist ontzettend anders, vervelend en kan ik nu hopelijk weer achter mij laten.

Een totaal andere wending

Het is maandagmorgen. Een nieuwe week begint. Ik stuur Mandy een appje: “Ik zit bij de spoedeisende hulp”. En het volgende appje was: “Ik ben opgenomen in het ziekenhuis”. Mandy appte me direct terug om te vragen wat er aan de hand was. Ik was opgenomen met het vermoeden van nier- of galstenen. Stekende pijnaanvallen die ervoor zorgden dat ik krom stond van de pijn en niet meer kon functioneren. Ondanks het lange wachten op bloeduitslagen gingen de stappen huisarts – spoedeisende hulp – ziekenhuisopname heel snel.

Niet voorbereid

Ik had een ziekenhuisopname helemaal niet aan zien komen. Ik dacht; ik ga naar de huisarts, krijg iets tegen de pijn en zit het maar uit. Maar vanaf dit punt verliep mijn eigen plan heel anders. Ik heb uiteindelijk 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Mandy appte mij regelmatig om te vragen hoe ik mij voelde en wat er aan de hand is.

Niet trainen

3 dagen lang stil liggen, wat rondjes heen en weer over de gang lopen, veel pijn en slecht slapen hakte er behoorlijk in. Ik had geen tijd, geen ruimte en geen puf om te sporten of te bewegen. De hele dag had ik een paal met medicatie om met me mee te sleuren. Het enige waar ik wel invloed op had was mijn eten. “Eet maar 150-200 kcal minder” zei Mandy, maar dat lukte juist niet. Je ‘vervelen’ en eten zijn in mijn geval hele goede vrienden. Ik hield mij aan mijn kcal maar had er makkelijk zoveel meer kunnen eten.

Thuis

Woensdagavond mocht ik weer naar huis. Mijn eigen bed, mijn vertrouwde omgeving. Ik heb direct het (goede) eten weer opgepakt, maar sporten zit er deze week voor mij nog niet in.
Maandag kom ik weer met 200% terug en ga ik knallen.

Ik doe dit voor mijzelf, maar natuurlijk is het leuk om te horen als je iets goed doet. Gelukkig is Mandy daar heel goed in. Het positief benoemen van wat je doet, het corrigeren waar nodig is en het motiveren om net even dat extra beetje eruit te krijgen.

Ik moet dan ook heel eerlijk bekennen dat ik het sporten deze week ontzettend heb gemist, maar dat ik ook door verschillende dames van de groep berichtjes heb gekregen. Zo hartverwarmend, heel lief.

Ik ga er weer tegenaan. Verder oppakken waar ik was gebleven, niet terugvallen, maar vooruit kijken. En ik weet zeker dat Mandy vanaf de zijlijn met mij mee zal kijken en de juiste begeleiding zal bieden.

Groetjes, Eveline

Eveline wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Eveline ook bij ons volgen op Facebook en YouTube.

Blog 8
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!