Afvalracer Eveline: “Het is bijna zo ver”

Wat een gek idee eigenlijk. Begin oktober 2018 leek april, de afsluiting, zo ver weg en nu is het nog maar 1 weekje weg.

Het is nu zaterdag 30 maart en het is 07.04 uur. Volgende week rond dit tijdstip is het klaar, hebben we als het goed een super leuke, mooie, gezellige, inspirerende dag en avond achter de rug. En vanaf dan moet ik het zelf doen. Niet meer op maandag haasten om naar trainen te gaan. Op woensdag juist mijn energie bij elkaar pakken, omdat ik een paar uur heb kunnen relaxen. Op donderdag mijn sportkleding mee naar school nemen, omdat ik gelijk door moet om te gaan sporten. Heel gek, maar komende is een week met laatsten. De laatste maandag, de laatste woensdag, de laatste donderdag.

En daarna dan?
En hoe dan verder? Ik zal het zelf moeten doen. Ik zal alles wat ik geleerd heb in gaan zetten voor wanneer ik zelf ga sporten. Ik vind sporten in de sportschool steeds leuker om te doen, maar met een groep meiden is het wel veel gezelliger. Daarnaast vertelde Mandy altijd wat we moesten doen, wat wel makkelijker was. Ook had je de ogen van Mandy op je gericht, om door te blijven gaan, om vol te houden als je denkt dat je niet meer kan.

Ik ga daarom ook vooral groepslessen blijven volgen op de sportschool. Zo heb ik al een leuk lijstje met lessen die ik wil gaan volgen. Maandag zumba, dinsdag tae bo, woensdag steps, donderdag body shape, vrijdag zumba. Er is in ieder geval genoeg keuze.

Bootcamp
Nu is het zo dat op zaterdag 6 april bij mij op de sportschool een nieuwe bootcamp groep gaat beginnen. In het park, knallen met gewichten en met wat je om je heen vindt. Dat is zeker iets wat ik ga doen, want dat is wat ik afgelopen halfjaar heb gedaan. Daarnaast hebben ze ook op 12 april een proefles salsa dansen. Daar zal ik absoluut bij zijn en zeer waarschijnlijk vooraan staan. Ik hou van dansen, maar kwam niets tegen in de buurt. Nu gewoon op mijn eigen sportschool.

Positief
Ik ben zo dankbaar voor de kans die ik heb gekregen, van Mandy, een halfjaar geleden. Het heeft mij als persoon heel erg veranderd. Naast dat ik veel centimeters ben kwijt geraakt en je dat goed ziet in kleren, zit ik letterlijk beter in mijn vel. Nu heb ik de laatste weken last van ‘kleine kwaaltjes’, veel hoofdpijn, misselijk, maar als ik dat opzij zet en kijk naar het grote plaatje ben ik zoveel meer gaan genieten. En ik ben nog absoluut niet klaar om te genieten en groeien, om dat masker voorgoed af te zetten. Doen waar ik mij goed bij voel, waar ik van kan groeien.

Ik wens iedereen een fijne week toe. Geniet, leef en maak er een mooie week van.

Groetjes, Eveline

Eveline wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Eveline ook bij ons volgen op Facebook en YouTube.

Blog 25
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!