Afvalracer Eveline: “Het groene monster”

Eten eten eten

Jarenlang heb ik de nodige dieetgoeroe’s gevolgd, stappenplannen afgewerkt, site’s afgestruind. Van Sonja Bakker, weight watchers, shaken tot koolhydraat beperkt eten. Sommigen met resultaat, maar vaak maar voor een korte periode. Het o zo bekende jojo effect. Daar hoorde ik absoluut bij.

Weegschaal

Ook nu tijdens De Afvalrace ligt mijn focus op de weegschaal. Waarom vliegen de kilo’s er niet vanaf? Naar mijn idee had ik nu toch al zeker 6 kilo lichter moeten zijn. Ik let op mijn eten en sport zo’n 5 keer in de week. Ik moet 1471 kcal per dag eten en vaak haal ik dat niet (ja wel als ik ongezonde dingen ga eten, maar dat wil ik juist niet). Ik zit er vaak onder.

Nu ben ik wel deze week begonnen om mijn eetplanner voor de gehele dag in te vullen. Op die manier weet ik wat ik mee moet nemen naar mijn werk. Ik eet daar op vaste momenten, want ik eet tegelijkertijd met de kinderen. En door van te voren precies in te pakken wat ik mag eten is dat wel een stok achter de deur.

Toch blijven die traktaties van kinderen wel een echte verleiding. Maar ik krijg de kans niet meer om die op te eten, want zodra er iemand langs is geweest voor zijn/haar verjaardag hangen de kinderen al aan mijn bureau om te vragen wanneer we gaan verloten.

Mijn vetpercentage neemt wel af, mijn BMI wordt lager en mijn spiermassa neemt toe. Er is dus wel degelijks iets aan het veranderen. Ook is er nu 6 cm van mijn buik af in 5 weken. Dat is wel echt een positieve boost. Dus laat die weegschaal even voor wat het is en meet in plaats daarvan 1 keer in de week jezelf op.

Recepten

Mijn achternaam mag dan wel ‘Kok’ zijn, maar ik ben alles behalve een goede kok. Ik heb weinig fantasie wat betreft eten en ik zou dan ook prima 5 keer in de week sperziebonen, champignons en garnalen kunnen eten. Regelmatig loop ik even binnen bij mijn collega. Zij is ook veel bezig met voeding en van haar krijg ik tips wat ik zou kunnen eten. Zij kwam ook met de worteltortilla’s.

Je neemt een worteltortilla. Je bakt kipfiletblokjes/reepjes met wat kruiden en tegelijkertijd verwarm je de tortilla in een andere pan. Als deze klaar is en op je bord ligt leg je er groentes op (avocado komkommer, slamelange, augurkjes). Daarop de kipfilet en een klein beetje dressing. Oprollen en smullen maar. Makkelijk, snel, maar toch lekker en vullend. Precies zoals ik het wil.

Groene monster

Ook maak ik steeds vaker een groen monster. Deze neem ik mee naar school, als tussendoortje of ’s avonds thuis op de bank. Ik heb er zelfs eentje meegenomen toen ik ’s avonds vergadering had.

Je gebruikt:
– 50 gram mango (uit de diepvries)
– Half banaantje
– Klein schepje magere kwark (ongeveer 30 gram)
– Spinazie

Ik weet niet eens hoeveel spinazie ik gebruik, want ik blijf telkens maar toevoegen, je proeft het toch niet.
Een berg vitamines en het vult heel goed. Zelfs de leerlingen in de klas vinden het lekker.
Het groene monster!

Ik wens jullie allemaal een sportieve en gezellige week toe.

Groetjes, Eveline

Eveline wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Eveline ook bij ons volgen op Facebook en YouTube.

Blog 6
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!