Afvalracer Lisa: “Mijn favoriete gerecht”

Ha iedereen,

Vandaag ga ik 1 van mijn favorieten gerechten met jullie delen!

Gado Gado met zilvervliest rijst en kip in soja marinade:

1. Breng water aan de kook voor de eieren en de rijst. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Kook de rijst 15 minuten
2. Breng water aan de kook voor de sperziebonen. Halveer de witte kool in de lengte en snijd in dunne reepjes. Pel de knoflook en uit en snij het beide in kleine stukjes. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Kook de sperziebonen in 5 minuten en giet daarna het water af.
3. Verhit bakolie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut op een middelhoog vuur. Voeg dan de witte kool en taugé toe Stoof de witte kool en taugé op een laag vuur, met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten.Schep het regelmatig om.
4. Verwarm de satésaus in een steelpannetje op een laag vuur en verdun naar smaak met water. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken.
5. Pel en halveer de eieren. Verdeel de kip, rijst, witte kool, sperziebonen en gekookte eieren over de borden. Strooi er wat kroepoek over en schenk wat satésaus erover.

De kip hebben we een dag van te voren al gemarineerd in een sausje van soja, citroensap, sambal badjak,knoflook en peper en zout.

Groetjes, Lisa

Lisa wordt begeleid door Enforce Den Haag en is bij ons ook te volgen op Facebook en YouTube.

Blog 6
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!