Afvalracer Kaylee: “Steun van anderen heb ik nodig”

Natuurlijk is De Afvalrace niet alleen voor mij een verandering in mijn leven, maar ook voor mijn familie en vriend. Vooral voor mijn moeder en stiefvader is het natuurlijk een omschakeling. Er moet rekening worden gehouden met boodschappen, want nu dat ik gezond eet moeten er meer boodschappen gekocht worden dan voorheen.

Wie zijn mijn familie en vriend?

Ik woon thuis samen met mijn moeder Jolande, mijn stiefvader Arno en mijn hondje Lucky. Door de start van De Afvalrace is er ook veel voor hen veranderd. Mijn moeder kan namelijk goed koken en omdat mijn stiefvader ploegendiensten werkt en de ene week wel thuis eet maar de andere week weer niet maakte ze voor ons tweeën vaak lekker maaltijden. Maar nu moet ze alleen eten, omdat ik zoals ik al eerder verteld heb, ervoor gekozen heb om mijn avondeten te preppen. Dat betekent dat wanneer we nu met zijn tweeën eten, ik dus met mijn bakje voor mijn neus zit en mijn moeder haar eigen maaltijd klaar maakt voor haar alleen. Mijn moeder doet dan ook gezellig mee met bewuster eten. Dat maakt het voor mij ook veel makkelijker.

Naast mijn moeder, stiefvader en hondje heb ik ook nog een hele lieve vriend Jeroen. Wij zijn alweer bijna 8 jaar samen en hebben al veel met elkaar meegemaakt. Ook hij steunt mij in mijn race naar het einddoel. Ik zie hem voornamelijk in de weekenden en soms (denk ik) vindt hij het best lastig om in mijn bijzijn niet te ongezond te eten. Niet dat dat van mij hoeft hoor, maar hij weet dat ik best snel in de verleiding kan raken wanneer ik iets lekkers zie, maar volgens mij is dat menselijk en komt dat bij ons reptielenbrein vandaan. Ik kan het namelijk makkelijk, maar toch is het soms best lastig om de verleiding te weerstaan. Aangezien mijn vriend ook een echte sporter is, is het ook wel echt fijn om hier met hem over te praten. Hij geeft mij vaak tips en helpt me ook wanneer ik even niet meer weet wat ik moet doen. Ook qua eten kan hij me vaak tips geven, wanneer ik in het weekend richting hem ga met al mijn eten, vergeet ik nog weleens iets mee te nemen. Dan geeft hij hiervoor goede alternatieven, zodat ik toch een gezond alternatief kan nemen.

Mijn vader Bart en mijn stiefmoeder Hélène wonen in Haarlem, zij maken dus niet zo direct mee hoe ik bezig ben met De Afvalrace. Wel vragen zij vaak hoe het gaat en wat ik dan precies doe. Ik moet zeggen dat voelt best prettig zo weet je tenminste dat ze achter je staan en je willen steunen in het traject. Ook mijn tante Corrie is een grote steun voor mij, zij biedt wanneer ik dat nodig heb altijd een luisterend oor en weet me altijd wel weer op te vrolijken wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit.

Steun van anderen heb ik nodig

Wat ik gemerkt heb de afgelopen tijd is dat ik de steun van deze personen wel echt nodig heb. Ik ben hier dan ook erg blij mee. Wanneer je namelijk weet dat iedereen achter je staat en je graag wil helpen kom je zo’n periode veel makkelijker door. Het was namelijk niet niets om mezelf in te schrijven. Natuurlijk is vooral ook fijn dat mijn moeder iedere keer helpt met koken en dat zij en mijn stiefvader rekening houden met de boodschappen, zodat ik bewust kan eten. Alle steun die ik van mijn moeder, stiefvader, vader, stiefmoeder, vriend en tante krijg helpen mij om mijn weg naar resultaat te behalen. Zonder hen zou het niet zo makkelijk vol te houden zijn.

Groetjes, Kaylee

Kaylee wordt begeleid door Enforce Tilburg en is bij ons ook te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 4
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!