Afvalracer Ernesto: “Het heeft mij zoveel moois gebracht”

Het begon met het befaamde live event in September, de Kick off begin Oktober en de verrassing van Enforce Rotterdam op werk dat ik was uitgekozen voor de Afvalrace! Terugkerende vraag werd telkens weer gesteld wees brutaal eerlijk tegen jezelf! In het begin had ik daar best veel moeite mee en vooral om de verandering te accepteren en daardoor in conclaaf met mijzelf.

Ik kreeg gaandeweg door dat als ik deed wat ik moest doen, wegbleef van de excuses resultaat zichtbaar was op de weegschaal en progressie wekelijks te merken was tijdens trainen.

Het resultaat gemeten over oktober was top en de eerste 10 kilo was er al af!

November was een maand waar ik flink op de proef werd gesteld! Alles ging goed ik was gemotiveerd, ik kreeg de zin weer terug om te sporten en ging gemiddeld 5x per week sporten. Ik was op zaterdag aan het bootcampen en tijdens het rennen schoot het in mijn knie en dacht toen Ja toch heb ik weer dag Afvalrace. Uit de behandeling van de fysio kwam naar voren dat ik rustig aan moest doen en ik een knieblessure had opgelopen. Samen met Mitchell ging ik aan de slag om toch te blijven trainen zonder mijn knie te belasten en progressie te blijven boeken.

Het resultaat gemeten over november was 8,2 al zeg ik zelf not bad at all.

December feestmaand hoe ging ik hiermee om? Ik had als doel om mij zoveel mogelijk te houden aan mijn dagelijkse calorieën en niet over de scheef te gaan. Dit zou een maand worden waarin ik niet zou aankomen na de feestdagen! Het trainen ging goed ik merkte een stijgende lijn tijdens de pt’s en mijn mobiliteit was veel beter dan in het begin ik voelde mij toen echt als een hark. Wat ik ook erg leuk vond was de kersteditie van de Bootcamp een mooi meetmoment om te bepalen waar we met zijn allen stonden op dat moment.

December was een mooie maand en ondanks ik wel heb opgelet voor wat betreft het eten heb ik zeker wel genoten!

Het resultaat gemeten over december was 6,3 eraf.

Januari vol gas! Ik had een doel voor ogen dus dacht gaan in de zesde versnelling, waarbij ik het gezin enigszins uit het oog verloor ik was continue 24/7 gefocust op het behalen van resultaat en strak zitten in mijn voeding. Na enkele pittige gesprekken thuis en coach gesprekken ging ik op zoek naar een planning cq balans zodat het voor een ieder dragelijk was. Ik merk dat structuur en plannen key is in deze anders is het niet te doen icm het gezin. Ik weet nog goed dat er mij werd aangeraden om hoger te gaan zitten qua calorieën maar koppig dat ik was en bang dat resultaat zou uitblijven heb ik het advies niet opgevolgd, achteraf gezien had ik dat wel moeten doen. Een ander belangrijk kantelpunt was dat ik in januari ben overgestapt op een Plantbased voedingsplan.Eindelijk had ik mijn macro’s onder controle was het wederom zoeken naar een balans, maar moet zeggen ik voel mij er goed bij.

Het resultaat gemeten over januari was 6,2 kg eraf. Ik was wel tevreden maar had toch enigszins moeite met het feit dat er minder af ging dan de eerste twee maanden.

Februari still going strong. Ik kreeg veel support van het gezin en zoals terug te lezen is in blog #18 Familie aan het woord dat gaf mij extra motivatie. De knieblessure was zo goed als verholpen dus ik kon mij weer gaan richten op het opbouwen van mijn trainingen en belasten van mijn knie! Legg press mijn favoriete oefening mocht ik langzaam aan weer gaan uitvoeren.

Het resultaat gemeten over februari was 6 kg, ik woog op 01 februari 106,6 kg, op 01 maart 100,8 kg en dus 100 kg was around the corner. Euforisch moment!

Maart de maand waarin ik mij begon te beseffen dat ik echt aan het veranderen was in meerdere opzichten. Ik voelde mij goed, trainingen ging veel beter alhoewel ik soms wel moeite had met nieuwe oefeningen uitvoeren. Voeding is een on going proces opletten, nieuwe recepten ontdekken en uitproberen. Mijn kledingkast werd grotendeels overbodig ik denk dat 80% te groot is geworden dus ik hoop dat er veel wordt verkocht online. Als ik in de spiegel keek was het resultaat zichtbaar daar ben ik trots op.

Het resultaat gemeten over maart was 4,8 kg en de magische grens bereikt onder de 100 KG!

April was ‘do or die’ ik moest nog 3 kilo afvallen tot aan de finale dus vol gas. Ik moet zeggen het heeft mij aardig wat moeite gekost maar ik heb het behaald 43,6 KG binnen zes maanden en dit was mijn persoonlijke doel die steek ik in mijn pocket.

De Afvalrace was een mooie ervaring, het heeft mij zoveel moois gebracht en ik ga nu gezonder door het leven. Waar ik eerst erg twijfelachtig was en moeite had met in de spotlights staan heb ik daar nu veel minder moeite mee. Het moment op het podium was magisch om te ervaren dat gaat zeker een vervolg krijgen. Ik ben mij nu aan het richten op fase 4 Healthy Eating & Getting in shape + ga ik mij oriënteren op een wedstrijd waar ik aan kan deelnemen.

Bedankt voor het lezen en kijken naar de blogs en vlogs en positieve berichten die ik heb ontvangen. Mijn dank is groot aan Enforce Rotterdam voor het gunnen van deze ervaring.
Hopelijk heb ik andere kunnen motiveren om ook te starten.

Let’s go!
Groet, Ernesto

Ernesto 44
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!