Afvalracer Debby: Vooral mijn mentale steun en de stok achter de deur!

Weer een nieuwe blog!!
We zijn nu bijna 9 weken op weg en dit keer gaat de blog niet geheel over mijzelf, maar over mijn mastertrainer van Enforce. Wie is mijn mastertrainer en wat heeft zij tot nu toe voor mij betekend.

Graag stel ik mijn mastertrainer aan jullie voor
De mastertrainer van Enforce Den Haag is Danielle de Jong-Roet. Ze is 34 jaar, getrouwd en heeft een lieve hond waarmee ze lange wandelingen maakt. Geniet volop van haar lieve neefje en haar familie om haar heen.

Haar hele leven heeft in teken gestaan van sporten. Als meisje van 4 jaar is zij begonnen met turnen en uitgegroeid tot een goede turnster op hoog niveau. Ze deed daar alles voor. 5 keer in de week 2 uur per dag trainen, thuisoefeningen om nog leniger te worden, elk weekend een wedstrijd ergens in het land, goed opletten wat je eet en zeker niet teveel snoepen. Kortom het was haar passie en ze ging daarvoor.

Ook is ze op haar dertiende de fitness in gegaan om nog sterker te worden in haar romp en haar conditie te verbeteren. Ze had inmiddels ook het kickboksen uitgevonden en ook dit deed zij met vol passie. Helaas heeft ze beide sporten op moeten geven vanwege een vervelende val bij het turnen waardoor haar hele elleboog was ontwricht.

Waarom heeft zij gekozen om mastertrainer te worden bij Enforce
Vanwege haar blessure heeft ze gekozen om iets anders te gaan doen met sport, haar passie over te brengen op anderen. Ze wilde anderen gaan helpen fysiek beter te worden en doelstellingen te halen.
Ze is een opleiding gaan volgen als sportinstructeur en gaan werken in de fitnessbranche.Na een uitstapje naar de Koninklijke Marine heeft ze besloten om van haar ervaring een hobby te maken en fulltime te gaan werken als ondernemer bij Enforce.

Wat heeft Danielle tot nu toe voor mij betekend
We zijn nu 9 weken samen aan het trainen, 1 uur per dag en dat 3 dagen in de week. Voor mij is ze voornamelijk mijn mentale steun. In de afgelopen weken ben ik mezelf al diverse malen tegen gekomen. Zowel aan het begin en na een week of 6 kwam ik mezelf erg tegen op sportgebied. Ik als perfectionist baalde enorm dat bepaalde oefeningen me niet lukken. Zij leerde me al snel kennen en wist dat ze mij moest afremmen omdat ik anders over mijn grens heen zou gaan. Steeds stelde ze mij gerust en vertelde ze me om het tijd te geven. Dat het steeds beter zal gaan.

Na een week of 6 kwam ik mezelf erg tegen op emotioneel gebied waardoor er regelmatig tranen vloeide. Ze praat veel met me en steunt me hierbij. Op alle vlakken verwacht ik soms teveel van mezelf en ook nu gebeurde dit weer. Zij leert me soms dingen anders in te laten zien. Ook al heeft niet alles met het sporten te maken, maar ook op andere gebieden. Ze is dus mijn mentale coach. Vroeg was ik een emotie-eter zoals ze dat noemen en zij leert me nu om dingen anders op te lossen en niet te gaan snoepen en terug te vallen in deze valkuil.

Wat betreft het eten geeft ze ook adviezen, al gaat dit bij mij vanaf het begin eigenlijk al harstikke goed. Ik weet eigenlijk best goed wat gezond is en hoe ik daar mee om moet gaan.

Zij is een stok achter de deur wat sporten betreft. Danielle leert mij om het sporten weer leuk te vinden, welke oefeningen er goed zijn voor welke spieren, deze ook goed uit te voeren en vooral om door te zetten hoe moeilijk je het ook hebt. Haar passie voor het sporten werkt dus aanstekelijk.

Aangezien deze blog voornamelijk over haar gaat, wil ik gelijk gebruik maken van deze gelegenheid om haar super bedanken voor deze kans en mijn leerproces en alle steun die ze mij hierin geeft. Zonder haar had ik dit zeker niet kunnen doen en ondanks dat ik het soms erg moeilijk hebt staat ze altijd voor me klaar.

Dank je wel Danielle!

Groetjes Debby

Debby wordt begeleid door Enforce Den Haag, je kunt Debby ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Debby 4
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!