Afvalracer Debby: Nu kies ik voor mijzelf

Op Facebook zag ik een bericht van De Afvalrace om jezelf op te geven. Ik twijfelde wil ik dit, kan ik dit. Ik heb al zoveel dingen geprobeerd om af te vallen maar iedere keer als ik er bijna ben val ik weer terug met extra kilo’s erbij. Na een nachtje erover te hebben geslapen, nou ja geslapen….meer wakker gelegen en er steeds meer achter komen dat dit mijn kans is. De kans om weer trots te zijn op mezelf. Dus de volgende ochtend heb ik gelijk mijn mobiel gepakt en mij opgegeven met de gedachte nu kies ik voor mezelf!

Hoe ging het verder na de inschrijving.

Ik kreeg als snel een telefoontje met een uitnodiging om naar een bijeenkomst te komen. Oh wat was ik zenuwachtig. Wist niet wat ik moest verwachten. Het was een leerzame bijeenkomst. We moesten opschrijven hoe we ons nu zien en wat ons doel was en hoe we die wilde bereiken. Heel confronterend en ook emotioneel. Maar na deze bijeenkomst wist ik het zeker. Ik wil dit zo graag… Ik wil weer van mezelf houden, wil trots zijn op mezelf.

Ik moest nog een tijdje wachten wie er zou worden uitgekozen voor deze kans, maar had mij wel al voorgenomen om de knop om te zetten. Het waren spannende weken.

De bekendmaking en mijn reactie

Ik werd in de ochtend gebeld door de personal trainster, ze twijfelde tussen mij en nog een ander en of ik vanavond nog even langs wilde komen, zodat ze nog even met mij kon praten. Pfff.. de gehele dag heb ik zitten nadenken wat ik kon zeggen om haar te overtuigen dat ik dit graag wilde. Ik zag dit nu echt als een kans die mijn leven gaat veranderen. Met stalen zenuwen liep ik de trap op, 5 verdiepingen omhoog. Ik dacht neem niet de lift want dat laat gelijk zien dat ik gemotiveerd ben. Ik moest even wachten in een kamertje, de andere kandidaat zou ook zo komen.

Nog geen 2 minuten later kwam zij met het bord aan dat ik 1 van de geselecteerde kandidaten was. Ik begon te huilen en kon ook even niet meer stoppen. Zo blij was ik.

Mijn leven gaat veranderen en ga daar 100 procent voor!

Wie is de geselecteerde kandidaat?

Nu zal ik jullie wat meer over mezelf vertellen.

Mijn naam is Debby Bokhorst en ben 40 jaar.

Ik heb een lieve vriend en hij heeft ook een kanjer van een zoon die nu 12 jaar is.

Al bijna 20 jaar werk ik in de kinderopvang.. ja ja ook de reden waar ik mede mijn overgewicht heb opgelopen.
Heb jaren met kinderen gewerkt van 0 tot 12 jaar, ben een aantal jaren assistent leidinggevende geweest en op dit moment ben ik coördinator op een BSO. In deze functie ben ik pas sinds oktober begonnen.

Al vele jaren loop ik tegen overgewicht aan. Heb van alles geprobeerd, is me ook gelukt maar val daarna weer terug alleen dan met extra kilo’s eraan. Ik ben ook een emotie-eter en weet dat dat ook in je hoofd zit, maar het lukt me niet om dat om te zetten.

Door mee te doen aan De Afvalrace hoop ik hier mee om te gaan en ook betere keuzes te maken wat eten betreft. Ik ga ervoor om 27 kilo af te vallen en wil weer plezier krijgen in het sporten. Daarbij heb ik jaren voor anderen gezorgd en nu wordt het tijd om voor mezelf te kiezen. Weer van mezelf te houden en trots op de persoon te zijn die ik ben.

Ik kijk er erg naar uit naar de komende tijd. Het lijkt me een leerzame periode waar ik super sterk uit ga komen.

Groetjes Debby

Debby 1
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!