Afvalracer Debby: Mijn deelname aan De Afvalrace heeft mijn leven veranderd

Ik zag de oproep op Facebook en heb er eerst even een nachtje over geslapen.
Als je besluit om mee te doen, moet je er ook echt voor gaan en kon ik dit wel?
Maar de volgende dag heb ik me zonder twijfels ingeschreven.

Na de inschrijving hadden we een bijeenkomst en dat ging over een commitment die je aan gaat en toen wist ik het zeker. Ik ga ervoor!!

In oktober 2019 startte De Afvalrace met 3 keer in de week trainen en het aanpassen van de voeding. Ook hielden we alles bij via het vloggen en bloggen en vooral het bloggen hielp mij om sterk te blijven.
Je kon lekker van je afschrijven.

De eerste maanden gingen mij goed af. In december moesten we een aantal keer mijn doel aanpassen omdat ik meer kwijt was dan we voor ogen hadden. Tijdens de 1 op 1 trainingen met mijn personal trainster bespraken we veel, niet alleen over voeding, maar ook wat er nog meer speelde. Ik geloofde namelijk dat ik een emo-eter was, maar ben er inmiddels achter dat dit eigenlijk niet bestaat en dat je je hier achter verschuilt.

Na december werd het moeilijker. De snelheid van het afvallen werd langzamer en ook gingen er emoties mee spelen. De trainingen werden zwaarder, de oefeningen lukte niet zoals ik wilde en ook ging ik steeds meer nadenken over mijn leven, maar ik was een commitment aangegaan en bleef dat voor ogen houden. Wat de afvalrace erg leuk maakte was dat je er niet alleen voor stond. In elke regio deed een kandidaat mee en doordat we onderling veel contact hadden, konden we elkaar helpen.
Ook zagen we elkaar tijdens leuke verrassingen die georganiseerd werden.

Vanaf ongeveer januari gingen andere mensen het ook zien dat ik was afgevallen en door de positieve berichten, ging ik mij steeds beter voelen. Ik was tenslotte al meer als 10 kilo kwijt.
Toen ik begon aan De Afvalrace had ik als doel dat ik 25 kilo wilde afvallen en wilde dit echt halen. Wat ik mooi vind aan de periode van De Afvalrace is dat je niet streng hoefde te lijnen, maar ik heb geleerd om met voeding om te gaan. Je mag echt wel lekkere dingen, alleen maak wel bewuste keuzes. In het begin durfde ik niet mee uiteten, want ik wilde niet bijkomen. Tot ik een keer uiteten moest van mijn personal trainster en ook echt moest gaan genieten. Inmiddels weet ik nu dat je niet aankomt van een keer zondigen, maar pas als je elke dag zondigt. Ik lijn niet maar eet gewoon gezond!

De Afvalrace stopte afgelopen april en ik was 22,5 kilo afgevallen. Helaas niet mijn einddoel bereikt wat ik voor ogen had, maar ik wist zeker dat ik zelf door zou gaan om mijn doel te bereiken.

Na april is er voor mij veel veranderd, niet alleen dat ik nu meer als 25 kilo ben afgevallen, maar ook heb ik stappen gezet in mijn leven die mij echt gelukkig maken, zoals een andere baan in een hele andere sector.
De Afvalrace heeft dus niet alleen gezorgd dat ik weer een gezond gewicht heb, maar heeft er voor gezorgd dat ik beetje bij beetje steeds meer van mezelf ben gaan kiezen en ook beslissingen heb genomen die mij gelukkig maken.

Groetjes, Debby

De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Debby 25 kg
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!