Afvalracer Christina: Ik had een onregelmatige slaapritme en eetpatroon

Ik ben inmiddels al vijf keer opnieuw begonnen met schrijven maar het voelt iedere keer net niet goed genoeg. Na jaren altijd op de achtergrond te willen blijven, staan de schijnwerpers nu op mij gericht en dat is best wel een gek idee. Ik zet nu de stap buiten mijn comfort zone want dan creëer ik ruimte voor progressie.

Mijn naam is Christina, ik ben 25 jaar, ik kom uit Rotterdam en heb het typische studentenleven. Korte nachten en ongezond eten, het moet snel en simpel. Ik heb jarenlang geleefd zonder structuur en in een soort haast. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mezelf totaal ben vergeten en uit schaamte, verstop je jezelf eigenlijk alleen nog maar meer onder het motto “ik heb het druk”.

Voordat het corona virus uitbrak, was ik werkzaam bij een evenementenbedrijf en een poppodium. Hierdoor had ik een onregelmatige slaapritme en eetpatroon. Ik had nauwelijks tijd voor sport en besefte eigenlijk niet hoe slecht het voor mijn gezondheid was. Toen de lock down in maart begon, voelde ik aan mijn lichaam hoe vermoeid ik nou eigenlijk echt was. Ik had mijn slaap en rust nodig.

Na een aantal weken begon ik me te vervelen, ik zat niet lekker in mijn vel. Er gebeurde te veel in de wereld en dat sloeg over op hoe ik mij voelde. Ik besloot bokshandschoenen te kopen en potjes te sparren met mijn broertje in de tuin. Dit heeft mij de motivatie gegeven om weer te gaan sporten. Zo doende, sinds juli ben ik al bezig in de sportschool en ben ik al -10kg verloren. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik in het begin met tegenzin naar de sportschool ging, ik wist niet wat ik moest doen en wat ik er deed. Toch hield ik me vast aan minimaal 3 keer per week gaan.

Sinds kort sport ik bij Enforce Rotterdam en heb me nog nooit zo thuis gevoeld in een sportschool als hier. Ik durf te dromen, doelen te stellen en mezelf uit te dagen.

“Dromen met een datum is een doel.” – Rapper Sticks

Groetjes Christina

Christina wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

CHRISTINA blog 1c
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!