Afvalracer Birgit: Quinten heeft goed door waar mijn aandachtspunten liggen

Wat gaat de tijd snel. Al bijna twee maanden onderweg. En dus ook alweer twee maanden onder begeleiding bij Quinten.

Begin oktober is De Afvalrace begonnen, maar toen is ook Enforce Halderbergen begonnen. Quinten geeft hier coaching, personal training en groepstrainingen.

Afgelopen week was het de officiële opening. Heel leuk om hier getuige van te zijn. Daarbij was er ook een erg interessante en inspirerende lezing van Jetze Plat.

Ik ben niet de enige ‘afvalracer’ bij Enforce Halderbergen. Samen met Ellen en Tess ben ik al 8 weken goed aan het sporten en stappen aan het zetten in onze trajecten. Het is fijn om trainingsbuddy’s te hebben. Op de woensdag hebben we een gezamenlijke training. De andere trainingsmomenten plannen we zelf. Vaak train ik met Ellen. Ik merk dat ik vooruit ga in de trainingen en het is leuk om dit ook bij de rest te zien.

Soms weet ik even niet of het ‘normaal’ is wat ik doe/voel/ervaar. Dan is het fijn om dit te checken bij de anderen. Ik merk dat de rest vaak hetzelfde ervaart of het herkent. Dit zorgt ervoor dat je elkaar kan motiveren en stimuleren.

De trainingen zijn uitdagend en afwisselend. Quinten heeft goed door waar mijn aandachtspunten liggen. Ik sport al een aantal jaar bij Crossfit Zuid in Roosendaal. Hier heb ik al veel geleerd qua bewegingsvormen. Het liefste ben ik bezig met het opzoeken van maximaal gewicht. Zware gewichten verplaatsen (gewichtheffen, duwen, trekken, tillen) vind ik leuk.

Het is alleen ook belangrijk om goed aan mijn conditie en core te werken. Daarnaast heb ik een verminderd vertrouwen in mijn linker heup. Deze heb ik alweer een tijd geleden geblesseerd en hier zal ik altijd rekening mee moeten houden. Hier speelt Quinten goed op in. Hij heeft veel afwisselende oefeningen. En ik heb altijd een voldaan gevoel als de trainingen klaar zijn.

De sfeer tijdens de trainingen is goed en ik voel me er fijn. Ik voel genoeg ruimte om aan te geven als ik ergens tegenaan loop. De afgelopen weken heb ik geleerd om hier eerlijk over te zijn. Ik ben eerlijk naar mezelf en naar mijn omgeving. Ik vertel als het even niet gaat, wanneer de motivatie zakt. Vaak weet ik wel wat ik moet doen. HERPAKKEN. Iets waar Quinten me dan aan herinnert en helpt om de plannen meteen concreet te maken. Dit zorgt er dan vaak voor dat ik het direct toe pas. Het herpakken gaat al stukken beter. Ik val geen hele dagen/weekenden terug in slechte gewoontes en kan soms op de avond zelf me herpakken. Dit zorgt ervoor dat mijn zelfvertrouwen groeit en ik er steeds beter in wordt!

Nog een kleine afsluiter waar ik trots op ben:
Ik heb nog geen een pepernoot of chocoladeletter op! En ik mis het niet eens!

Groetjes Birgit

Birgit wordt begeleid door Enforce Halderberge, je kunt Birgit ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Birgit 4
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!