Afvalracer Birgit: De eerste 5 kilo’s zijn er af, op naar de volgende!

Afgelopen week heb ik een interessant gesprek met mijn broer gehad. We kregen het over persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. En laat ik nu net deze week voelen dat ik naar mijn ‘valkuil gedrag’ glij. Een goed moment om de teugels weer aan te trekken en me te herpakken.

Een grote kwaliteit van mezelf is dat ik geduldig ben. Ik laat me niet opjagen, neem de tijd en ik heb een bepaalde rust om me heen.
Een van mijn valkuilen is dat mijn geduld doorslaat naar laksheid. Dan stel ik me afwachtend op. Het initiatief ligt dan vaak bij mijn omgeving, iets wat in mijn vorige blog ook al naar voren kwam.
Gezien deze valkuil komt er een ‘leerdoel’ uit. Een eigenschap die wel in mij zit, maar ik meer mag gaan ontwikkelen/inzetten. Dat is voor mij doorpakken, initiatief nemen. Ik zie hier ook heel erg mijn commitment met mezelf in terug (de daadkrachtige ik die dingen af maakt).

Toevallig weer hoe zo een gesprek aan sluit bij mijn gevoel en mood van deze week.
Ik merkte dat ik weer laks werd. Ik had geen weekmenu gemaakt en weekboodschappen gedaan, waardoor het elke dag improviseren was. De voedingsapp heb ik niet gebruikt, waardoor geen overzicht. Ik had heel erg de neiging om trainingen af te zeggen en op de bank te blijven zitten. En ook dingen in het huishouden, de was stapelt op en keuken ontploft.
Nu kan ik dit lijstje nog veel langer maken en zijn dit allemaal redenen om mezelf goed de grond in te praten. Maar hier merk ik al wat verschil in. Ik heb namelijk niet ALLES los gelaten, ondanks de mindere voorbereidingen en dipje in mijn daadkracht. Over het algemeen maak ik al gezondere keuzes dan voordat De Afvalrace begon.

Ik ben wel naar mijn trainingen gegaan, ook al had ik al ontelbare smoezen verzonnen om niet te gaan. Na de training voel ik me dan oprecht fijn en trots.
We zijn een weekendje weg geweest waarbij ik voorheen veel eet en drink (speciaal bier!).
Ik heb een heerlijk weekend gehad, waarbij ik onze lunch had voorbereid en meegenomen. Ook had ik komkommer en paprika bij voor als we wat trek kregen. Ik heb 1 speciaalbier gedronken, een heerlijke tripel. Hier heb ik heel bewust van genoten. We zijn uit eten geweest waarbij we geen broodje vooraf gedaan hebben. Ook heb ik geen frietjes op, maar juist de bij geserveerde salade. Ik heb heerlijk gegeten en heb het brood en friet niet gemist.
Ook ben ik gaan carnavallen (11-11), wat vaak gepaard gaat met alcohol. Maar deze keer op spa rood en een gezellige avond gehad.

Al met al kleine veranderingen in mijn mindset en acties en hier ben ik al trots op. Nu weer tijd om me volledig te herpakken en te werken aan mijn doel.

De eerste 5 kilo’s zijn er af, op naar de volgende!

Groetjes Birgit

Birgit wordt begeleid door Enforce Halderberge, je kunt Birgit ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Birgit 3
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!