Afvalracer Tessa: De afgelopen weken heb ik zowel mentale als fysieke grenzen verlegd

Als ik naar mezelf in de spiegel kijk zou ik zeggen dat ik niets ben veranderd sinds ik aan dit avontuur begonnen ben. Ik hou nog steeds van mijn studie en werk, woon nog steeds bij mijn ouders op zolder en heb nog elke dag enorme spierpijn. Zelf mijn lichaam lijkt hetzelfde te zijn gebleven, al zeggen mijn broeken wel wat anders.

Toch hoor ik van andere mensen om mij heen hoe ik aan het veranderen ben. Vanuit hun oogpunt ben ik namelijk wel afgevallen. Vooral in mijn gezicht en buik, zeggen ze dan. Nu vind ik het nog lastig om die complimentjes aan te nemen, omdat ik het zelf nog niet zie. Het enige wat ik kan doen is het lieve gebaar accepteren en hopen dat ik het met een paar weken wèl zelf ga zien.

Een complimentje dat ik wel kan geloven kwam laatst van mijn moeder. Deze Afvalrace is niet alleen maar een strijd tegen de kilo’s, maar ook een strijd tegen mijn eigen hoofd: mijn hoofd, waarin chaos merendeels van de tijd heerst. Een chaos die voor veel paniek kan zorgen bij mij waardoor ik sommige problemen uit de weg ga. Door de jaren heen heb ik hiermee leren omgaan. Ook toen wist ik ook ergens wel dat wat er in mijn hoofd omgaat invloed heeft op mijn eetgedrag, alleen heb ik er toen weinig aan gedaan. De prioriteit was om de chaos onder controle te krijgen. Nu die enigszins gedempt is, was het tijd om de link tussen dat en mijn gewicht aan te pakken.

De afgelopen weken heb ik zowel mentale als fysieke grenzen verlegd. Vandaag de dag bevind ik mij meer buiten mijn comfortzone dan erbinnen. De effecten hiervan kan ik snel vergeten te zien omdat ik alleen maar bezig ben buiten mijn comfortzone. Toch vertelde mijn moeder mij laatst hoe zij merkt dat ik opener ben over mijn moeilijke momenten, waar ik normaal gezien mijn mond hield. Of dat ik zelfverzekerder en zelfs vrolijker overkom, al voel ik mij niet altijd zo.

Het is fijn om te weten dat de moeite en energie die ik hier allemaal instop zijn vruchten afwerpt. Al zou het fijn zijn als ik de fysieke veranderingen ook uiteindelijk kan zien.

Groetjes Tessa

Tessa wordt begeleid door Enforce Amsterdam, je kunt Tessa ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Tessa 3
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!