Afvalracer Birgit: Bijna 16 pakken suiker!

Daar gaat ie dan. De laatste blog voor de afvalrace. Het blijft gek dag het half jaar al voorbij is. In deze blog blik ik terug op mijn progressie, zowel fysiek als mentaal. Want er is een hoop veranderd.

Te beginnen met mijn gewicht. Mijn doel was om 25 kg af te vallen. Dit is niet gelukt. En ergens ben ik hier blij om. Hetgeen wat ik nu kwijt ben, is op een geleidelijke manier gegaan. Ik heb geen crash of koolhydraatarm dieet of andere extreme dingen gedaan. En toch een fantastisch resultaat behaald. Ik ben 15.8 kg afgevallen. Bizar als ik dit zo op schrijf, bijna 16 pakken suiker. Al die tijd met die kilo’s rond gelopen. Goodbye en tot nooit meer ziens.

Buiten de kilo’s ben ik ook heel was centimeters kwijt. Andere broeken gekocht, shirtjes zitten losser, broeksriem 5 gaatjes strakker, 2 cupmaten kleiner. Dat laatste klinkt misschien niet leuk. Geloof me in mijn geval is dit geen probleem, fijn zelfs.

Buiten mijn fysieke veranderingen ben ik mentaal gegroeid. Dit hebben jullie kunnen lezen en zien. Ik ben meer van mezelf gaan houden, waardoor ik ook beter voor mezelf zorg. Ik herpak me waar nodig en ben daadkrachtig. Ik heb het juiste evenwicht gevonden tussen genieten en toch gezond leven. En het lukt me goed om hierin bewuste keuzes te maken. Ik ben trots op mezelf. En ik heb er alle vertrouwen in dat er nog 10 kg af gaat. Ik weet wat ik moet doen en ik weet het in me zit.

Ook heb ik ervaren dat wanneer het even tegenzit het fijn is om dit te delen. Ik heb heel veel lieve en fijne mensen om me heen en als ik hulp nodig heb, ben ik bij hen op het juiste adres. Alle lieve, trotse en aanmoedigende berichten, kaartjes, high fives en knuffels van het afgelopen half jaar heb ik heel erg gewaardeerd. Dankjulliewel!

Ook wil ik iedereen van de afvalrace en Enforce ontzettend bedanken. Ik kan me niet voorstellen waar ik nu zou staan als ik deze kans niet had gekregen. Speciaal voor Quinten, dankjewel! Bedankt voor je lekkere trainingen en de juiste vragen op het juiste moment!

Groetjes Birgit

Birgit wordt begeleid door Enforce Halderberge, je kunt Birgit ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Birgit 12
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!