Afvalracer Patty: “Ik weet dat ik iets te bewijzen heb”

Oke waar zal ik beginnen!

Sinds ik aan de afvalrace mee doe, ben ik echt een stuk strenger naar mezelf geworden, ik moet minstens 3 keer in de week sporten, en als iets zonder auto kan, doe ik dat liever ook echt zonder auto en gaan we lopend of met de fiets. Ik weet dat ik iets te bewijzen heb en dat maakt het vaak ook wel erg lastig. Er zijn echt nog wel momenten geweest dat ik toch weer teveel van het lekkers heb genoten en dat was dan ook te zien aan de resultaten bij het coach gesprek en weegmoment. Het gevoel wat mij dan geeft als het toch weer bevestigd word dat ik niet genoeg mijn best heb gedaan is dat ook niet erg positief, ik hang dan weer even in een dip maar heb daarna wel extra motivatie om de draad weer op te pakken en vol gas er tegen aan te gaan.

Heel vaak heb ik gedacht, en denk ik nog steeds naar al die weken, waar ben ik aan begonnen. Er is zoveel meer wat er bij komt kijken dan alleen een paar keer sporten in de week. Het is vloggen en bloggen, daarnaast houd je ook streng je eetschema bij, dit is uiteindelijk wel met beter resultaat, maar je moet echt tijd vrij maken om deze dingen dan ook echt te kunnen doen. Het is niet altijd even makkelijk, want ja waar moet je in hemelsnaam beginnen? Als je eenmaal begint te typen gaat het wel vanzelf.

Mijn resultaten van het wegen zijn niet enorm positief, ik schommel enorm met de weken. Zo is er weer 2 kilo af, maar dan is er weer wat bij. Wel erg frustrerend want ik zie graag die cijfers naar beneden gaan. Als ik in de spiegel kijk merk ik wel verschil aan mijn buik en benen, het lijkt wel minder te worden en dat blijft motiverend. Want ja wat zeggen die cijfers op de weegschaal nu.. Het beeld in de spiegel liegt nooit! Je ziet daaraan ook of je lichaam veranderd.

Ik heb de afgelopen weken sinds mijn deelname aan De Afvalrace wel enorm veel geleerd. Hoe ik mijn oefeningen moet uitvoeren en hoe ik het beste mijn eetschema kan gebruiken. Dit is dat extra duwtje in de rug die ik echt nodig had, en anders zelf nooit zo ver was gekomen.

Ik hoop de aankomende weken nog meer resultaten te boeken en dat ik ook mijn gewicht toch verder naar beneden krijg. Ik ben en blijf gemotiveerd en vind het sporten ook erg leuk. We krijgen aan komende week als het goed is een nieuw schema en daar heb ik heel veel zin in. Nieuwe dingen leren en uitvoeren, ik ben er klaar voor!

Tot volgende week!
Groetjes, Patty

Patty wordt begeleid door Enforce Waalwijk en is bij ons ook te volgen op Facebook en YouTube.

Blog 9
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!