Afvalracer Eveline: “Ik heb doelen opgesteld die mij als persoon laten groeien”

Wat een week!

Deze week ben ik weer gaan sporten, na een week niets te hebben gedaan vanwege mijn ziekenhuisopname en het rustig aan moeten doen.

Woensdagnacht is mijn lieve sterke oma overleden, wat een emotionele rollercoaster met zich mee heeft gebracht. Het moment om uit de ban te springen qua eten, wat vroeger absoluut zou zijn gebeurd. Nu krijg ik juist weinig naar op, niets smaakt, een heel andere ervaring met eten. Ik voel me erg verdrietig en leeg. Oma Kok was de laatste oma die ik nog had en nu is zij ook een sterretje geworden.

Samenvatting van periode 1

Eigenlijk wilde ik gelijk de weegschaal erbij pakken, maar die is niet eens drastisch veel veranderd. Ik ben daar best wat teleurgesteld over, ondanks dat ik eindelijk weer in de 2 getallen zit, maar ik had zo graag gewild dat er nu al meer af zou zijn.

Hier kan ik over blijven piekeren en van balen, of ik kan het naast me neerleggen en weer doorgaan, doorpakken. En dat is wat ik ga doen. Dat is wat ik de afgelopen 9 weken heb geleerd. Soms zitten dingen tegen. Incasseer het, leg het naast je neer en ga door.

Mooie resultaten

Natuurlijk heb ik mooie resultaten gehad en meegemaakt in de afgelopen 9 weken. Ik zal ze hier even opsommen:

– Ik kan 5 rondjes rennen om het korfbalveld (toen ik 9 weken geleden begon moest ik al na een half rondje stoppen).
– Ik ben veel bewuster gaan eten en haal mijn kcal die ik op een dag moet eten.
– Ik sport minimaal 3x in de week, maar vaak worden het er zelfs 4 of 5
– Ik ben een kledingmaat kleiner en soms zelfs 2 kleiner.
– Ik geniet van het buiten zijn, wandelen, sporten (als het tenminste niet te hard regent).
– Ik ben 9 cm kwijt van mijn heupen. Daar zit mijn grote irritatiepunt. Ik noem het mijn pens, mijn onderbuik. Die zag je in alle kleding die ik aantrok, je kon er niet omheen. Nu is die al zoveel minder geworden.
– Ik heb een mooie nieuwe ring mogen uitzoeken van mijzelf omdat ik onder de 100 kwam.
– Mijn BMI is afgenomen en mijn spiermassa toegenomen.

Zet het even zo onder elkaar en dan zijn er eigenlijk ontzettend veel dingen waar ik in ben gegroeid en waar ik van heb geleerd.

Doelen voor de volgende periode

Mijn doel voor komende periode is om de weegschaal minder de rode draad in mijn afvalrace te laten zijn.

Ook wil ik als doel hebben dat ik meer in mijzelf geloof. Ik kan dit, ik wil dit en ik doe dit.
Mijn doel is om mijn uithoudingsvermogen te vergroten, een nog betere conditie te krijgen.

Zo zie je maar dat doelen niet met nummertjes en kilo’s samen hoeven te gaan. Ik heb doelen opgesteld die mij als persoon laten groeien. In mijn hoofd en in mijn lijf. De kilo’s volgen wel.
Wees trots op wie je bent en welke weg je tot nu toe al hebt afgelegd, want als je achterom kijkt zie je al heel veel heuvels die je over bent gegaan. Kijk je vooruit zie je nog veel meer heuvels, maar die kun je overwinnen. Geloof in jezelf en ga ervoor, ga die commitment met jezelf aan.

Ik kan het iedereen alleen maar aanraden om uit je stoel te komen en een motiverend coaching gesprek met Mandy aan te gaan. Zij kan je laten inzien hoe jij je leven positief kunt ombuigen.

Tot volgende week!
Groetjes, Eveline

Eveline wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Eveline ook bij ons volgen op Facebook en YouTube.

Blog 9
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!